Omlós, triplacsokis keksz - Az amerikai gyerekek ezzel várják a Mikulást
A mennyei, csupacsokis keksz elkészítése a sütéssel együtt nem vesz igénybe fél órát.
Filmekből tudjuk, hogy a Mikulás nagy kedvence a csokis keksz, az amerikai gyerekek mindig ezzel várják. Még te is elkészítheted, hisz az egyik leggyorsabb édesség. A sima változat is finom, de még csábítóbb lesz a keksz, ha háromféle csokit keversz a tésztába, sőt, dióval, fahéjjal, mazsolával is feldobhatod.
Triplacsokis keksz
Hozzávalók 20 darabhoz
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 5 dkg fehércsoki
- 5 dkg tejcsoki
- 1 tojás tojás
- 1 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A háromféle csokit vágd apró darabokra. Egy tálban keverd össze a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a csokidarabokat. Egy másik edényben habosítsd az olvasztott vajat a tojással, és ehhez add hozzá az előzőleg vegyített száraz anyagokat. Dolgozd össze jól, végül öntsd hozzá a tejet, de ügyelj arra, hogy ne legyen folyékony a tészta.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és kanalazz bele egy-egy evőkanálnyi tésztát, egymástól nagyobb távolságra. Kanállal kicsit lapogasd meg. Told előmelegített sütőbe, és süsd 200 fokon 15 percig, majd hagyd kihűlni, utána szedd csak ki a tepsiből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció