Tradicionális toszkán almatorta egyszerű kevert tésztából
A toszkán almatortát gyorsan összeállíthatod.
Almához mindig könnyen hozzájuthatsz, viszonylag olcsó, és rengeteg sütibe kiváló. Süss belőle toszkán almatortát. Az olaszok fenyőmagot is raknak a tésztába, de anélkül is isteni. Tedd élvezetesebbé a desszertet vaníliafagyival!
Toszkán almatorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 80 dkg alma
- 30 dkg liszt
- 25 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, magozd ki, és vágd vékony cikkekre. Egy kis tálban vegyítsd a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd habosra a tojásokat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot elektromos habverővel. Fakanállal fokozatosan forgasd hozzá a lisztes elegyet, a tejet, a vajat, reszeld bele a citrom héját, végül az almaszeleteket is rakd bele.
Öntsd a keveréket egy vajjal kikent, liszttel megszórt, lehetőleg kapcsos tortaformába, majd egyengesd el. Süsd 170 fokon körülbelül 40 percig. Ne legyen magasabb a hőfok, mert a tészta kívül gyorsan megbarnul, belül viszont nyers marad. Végezz tűpróbát, ha egy fogvájót beleszúrsz, és tisztán húzod ki, elkészült. Vedd ki a sütőből, hűtsd ki, majd szórd meg porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció