Tradicionális toszkán almatorta egyszerű kevert tésztából

Amilyen könnyű, olyan finom

A toszkán almatortát gyorsan összeállíthatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almához mindig könnyen hozzájuthatsz, viszonylag olcsó, és rengeteg sütibe kiváló. Süss belőle toszkán almatortát. Az olaszok fenyőmagot is raknak a tésztába, de anélkül is isteni. Tedd élvezetesebbé a desszertet vaníliafagyival!

15781055 7de021175768e9c538830bd7cfca010a wm

Toszkán almatorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 80 dkg alma
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, magozd ki, és vágd vékony cikkekre. Egy kis tálban vegyítsd a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd habosra a tojásokat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot elektromos habverővel. Fakanállal fokozatosan forgasd hozzá a lisztes elegyet, a tejet, a vajat, reszeld bele a citrom héját, végül az almaszeleteket is rakd bele.

Öntsd a keveréket egy vajjal kikent, liszttel megszórt, lehetőleg kapcsos tortaformába, majd egyengesd el. Süsd 170 fokon körülbelül 40 percig. Ne legyen magasabb a hőfok, mert a tészta kívül gyorsan megbarnul, belül viszont nyers marad. Végezz tűpróbát, ha egy fogvájót beleszúrsz, és tisztán húzod ki, elkészült. Vedd ki a sütőből, hűtsd ki, majd szórd meg porcukorral.

15781073 6b0136027b3841bb1edd7634adea04a9 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük