A legfinomabb tormás sonkatekercs
A tormás sonkatekercs kötelező minden hidegtálra. Amilyen mutatós, olyan finom.
A tormás sonkatekercs kaszinótojás, franciasaláta mellé, de akár önmagában is remek vendégváró fogás. Hideg helyen több napig eláll, így előre is elkészítheted. Díszítheted uborkával, petrezselyemmel, paradicsommal vagy paprikakrémmel.
Tormás sonkatekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg vaj
- 15 dkg ecetes reszelt torma
- 10 szelet sonka
- 10 dkg natúr sajtkrém
- 4 csapott evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tej
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Első lépésként készíts besamelt. A vaj felét olvaszd fel egy lábasban, szórd bele a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Majd egy kicsit húzd félre, öntsd hozzá a hideg tejet, a tejszínt, és keverd csomómentesre. A tűzre visszatéve sűrítsd be, és sóval, fehér borssal ízesítsd. Tedd félre egy kicsit hűlni.
A maradék vajat géppel keverd habosra, add hozzá a kihűlt besamelt, a sajtkrémet és a reszelt tormát. Alaposan dolgozd össze. Terítsd ki a sonkákat, töltsd meg mindegyiket tormakrémmel, majd göngyöld fel. A tekercsek végeit és a tetejét is díszítheted ízlés szerint.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept