Pikáns, tormás krémmel töltött sonkatekercsek - Ezt feltétlenül tedd a hidegtálra
A tormás krémmel töltött sonkatekercsek, amilyen mutatósak, olyan finomak.

Pikáns, tormás krémmel töltött sonkatekercsek - Ezt feltétlenül tedd a hidegtálra
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tormás krémmel töltött sonkatekercseknek a vegyes hidegetálakon mindig kiemelt helyük van. A töltelék a vajtól krémes, a tejszíntől pedig selymes lesz. Közben folyamatosan kóstolgasd. Ha nem érzed elég tormásnak, rakj még hozzá. Érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tormás krémmel töltött sonkatekercsek

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 12 db sonka
  • 20 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál torma
  • 2.5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban olvaszd fel a vaj felét, rakd hozzá a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Arra ügyelj, hogy ne pirítsd meg. A tűzről félrehúzva öntsd hozzá a hideg tejet, a tejszínt, majd dolgozd csomómentesre. Rakd vissza a tűzre, és kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik, közben ízesítsd sóval, borssal.
 

A maradék vajat habosítsd, majd, ha kihűl a besameles krém, add hozzá a reszelt tormával együtt. Alaposan dolgozd össze. Töltsd habzsákba, és nyomj csíkokat a tormakrémből a sonkaszeletek közepére, majd göngyöld fel. A tekercsek végeit díszítsd tormakrémes rózsákkal, valamint zöldségekkel.

 

Ezt is szeretjük