Pikáns, tormás krémmel töltött sonkatekercsek - Ezt feltétlenül tedd a hidegtálra
A tormás krémmel töltött sonkatekercsek, amilyen mutatósak, olyan finomak.

- Évszázados szépségápolási trükkökre esküsznek a marokkói nők: az agyagtól és az illatos víztől olyan gyönyörű a bőrük »
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
A tormás krémmel töltött sonkatekercseknek a vegyes hidegetálakon mindig kiemelt helyük van. A töltelék a vajtól krémes, a tejszíntől pedig selymes lesz. Közben folyamatosan kóstolgasd. Ha nem érzed elég tormásnak, rakj még hozzá. Érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tormás krémmel töltött sonkatekercsek
Hozzávalók 12 darabhoz
- 12 db sonka
- 20 dkg vaj
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál torma
- 2.5 dl tej
- 2 dl tejszín
- só
- bors
Elkészítés:
Egy lábosban olvaszd fel a vaj felét, rakd hozzá a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Arra ügyelj, hogy ne pirítsd meg. A tűzről félrehúzva öntsd hozzá a hideg tejet, a tejszínt, majd dolgozd csomómentesre. Rakd vissza a tűzre, és kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik, közben ízesítsd sóval, borssal.
A maradék vajat habosítsd, majd, ha kihűl a besameles krém, add hozzá a reszelt tormával együtt. Alaposan dolgozd össze. Töltsd habzsákba, és nyomj csíkokat a tormakrémből a sonkaszeletek közepére, majd göngyöld fel. A tekercsek végeit díszítsd tormakrémes rózsákkal, valamint zöldségekkel.
Még több recept