Házi ravioli eredeti olasz recept szerint
Így nem jön ki a töltelék
Kíváncsi vagy, hogy csinálják a profik a különösen finom tonhalas raviolit? Mutatjuk a receptet.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A házi ravioli csak elsőre tűnik macerásnak. Tésztanyújtóval, raviolikészítő formával előnyben vagy, de ezek nélkül is bátran hozzáfoghatsz. Rengeteg módon töltheted, ám a tonhalas ravioli az egyik legjobb választás. Tejszínes szósszal, édesköményöntettel még jobb. Hajzer Tünde receptjét érdemes mielőbb kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre:

A raviolihoz

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás

Töltelékhez

  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • bors
  • bazsalikom

Tetejére

  • 10 dkg parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben jól dolgozd össze a lisztet, a sót és a tojást. Adj hozzá annyi tejet, hogy könnyen formázható tésztát kapj. Ha jól összeáll, rugalmas és puha, borítsd lisztezett felületre, majd gyúrd át. Nyújtsd nagyon vékonyra. Ha van otthon tésztanyújtó géped, bátran bevetheted. Éles késsel vagy derelyevágóval vágj 5x5 centis négyzeteket, esetleg raviolikészítővel szúrd ki a tésztát.

Egy kisebb tálkában keverd össze a tonhalat a sóval, a borssal, a bazsalikommal, és mindegyik tészta közepébe tégy belőle egy kanálnyit. A megtöltött ravioli szélét kend meg a felvert tojással, és az egyik felét hajtsd a másikra. A széleket jól nyomkodd össze, hogy főzés közben a töltelék ne folyjon ki. Ezt a műveletet akár villával is végezheted.

Tégy fel nagyobb fazékban vizet forrni, dobj hozzá kevés sót. Ha lobog, rakd bele a raviolikat. Ha jó vékonyra nyújtottad a tésztát, akkor körülbelül hét perc alatt elkészül. Ha vastagabb, akkor 10-12 perc kell ahhoz, hogy puha legyen. Óvatosan szűrd le, és reszelt parmezánnal kínáld.

Blog.hu ajánló