Egyszerű, darált hússal töltött padlizsán

Olcsó és nagyon finom

A töltött zöldségeknek most minden formája nyerő. Ez egy igazán laktató és gusztusos nyári fogás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött padlizsánnak rengeteg változatát ismerjük, de Németh Éva receptje biztos, hogy az egyik legfinomabb, amit valaha kóstoltál. A zöldségek, a sajt és a fűszeres darált hús találkozása különleges összhatást eredményez.

Töltött padlizsán

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 közepes nagyságú padlizsán
  • 15 dkg füstölt sertésszalonna
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 dl étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd és pucold meg, szeleteld nagyon apróra. A szalonnát vágd kis kockákra, majd serpenyőben pirítsd zsírjára. Szórd bele a fűszerpaprikát, és a tűzről levéve gyorsan keverd el, hogy oda ne égjen. Tedd hozzá a darált húst, fehéredésig ezt is kevergesd, majd a zöldségek következnek. Öntsd fel kevés vízzel, és főzd készre.

A jó alaposan megmosott és leszárított padlizsánokat vágd ketté, vájd ki a belsejüket. Olajozz ki egy tepsit, és helyezd az aljára, majd az elkészült raguval töltsd meg. 25 perc alatt közepes lángon süsd meg. Ha a padlizsán kész, szórd rá az előre lereszelt sajtot, és annyi időre, hogy ráolvadjon a tetejére, rakd vissza a sütőbe.

15864413 07b4b3462e35d43e92a4d82529f858f1 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük