Sütőben sült töltött gomba sok zöldséggel

Ínycsiklandó húsmentes fogás

Az ízletes töltött gomba tele van mindenféle finom zöldséggel.

Sütőben sült töltött gomba sok zöldséggel
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha kifogytál a vacsoraötletekből, vagy különleges köretet szeretnél az asztalra tenni, gondolj a töltött gombára. A zöldségeket kedved szerint változtathatod, érdemes többféleképpen kipróbálni. A csiperke töltésre kiváló, könnyen beszerezhető, tökéletes ehhez az ételhez.

Töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 nagyobb fej gomba
  • 15 dkg sajt
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 2 krumpli
  • 2 evőkanál zöldborsó
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A közepes nagyságú krumplikat pucold meg, vágd kisebb kockákra, és tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi. Szórj rá kevés sót, és főzd félpuhára körülbelül tíz perc alatt. Ha kész, szűrd le és csepegtesd le. Mosd meg a gombákat, itasd le róluk a vizet, majd óvatosan szedd ki a tönköket, és azokat is aprítsd fel.

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, dobd rá a szintén apróra vágott hagymát és egy csipet sót. Ha üveges, tedd rá a tönkdarabokat, a paprikát, a borsót, és ízesítsd sóval, borssal. Önts hozzá kevés vizet, és kis lángon párold néhány percig. Keverd össze a serpenyőből kiszedett zöldségeket a krumplival és a krémsajttal. Töltsd meg a masszával a gombafejeket. Rendezd őket vajjal kikent jénai tálba, szórd meg aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal. Süsd 20 percig. Akkor jó, ha a sajt ráolvad a gombára, és szép piros. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük