A legfinomabb tócsni vacsorára - Zalában így csinálják
Ahány vidék, annyi változat. Akárhogy is készíted a tócsnit, nem tudod elrontani.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

6 dolog, amire szüksége van a bőrnek, ha nem mozdulsz ki: így csökkentsd az ártalmas stresszhatást! »

Kisimítja a ráncokat, feltölti a bőrt: a lenmagvas pakolás pótolja az elveszett olajokat »

Ez a magyar divatmárka most nagyon kapós külföldön: a Nanushka kulcsdarabjait így viselik az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egykor a szegények ételének számító tócsni, vagy ahogy egyes vidékeken hívják, lapcsánka, cicege, a hús mellé köretnek, önmagában pedig vacsorának is tökéletes. Gazdagíthatod reszelt zöldségekkel vagy sonkával.

Tócsni recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 10-15 dkg búzaliszt
  • 2 dl kefir
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket. Végül keverj a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz. Akkor jó, ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló.  

Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd tégy bele egy evőkanál masszát. Utána lapítsd el a tésztát, és süsd mindkét oldalát pirosra. Szedd ki az olajból, szalvétán csöpögtesd le. Ha kalóriaszegényebb változatot akarsz, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészítheted. Akkor a legfinomabb, ha megkened fokhagymás tejföllel.
 

Ezt is szeretjük