Mesésen finom tiramisukrémes piskóta
Az íze mindent visz
Nem kell hozzá babapiskóta, a házi kakaós tésztát is megtöltheted a kedvenc tiramisus krémeddel.

Mesésen finom tiramisukrémes piskóta
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Magasabbnak tűnhetsz, ha így hordod a hajad: a sztárok nem csak konttyal trükköznek »

A nagymamakardigán az ősz kulcsdarabja: árakkal mutatjuk, honnan szerezheted a legnőiesebb kreációkat »

Pár nap alatt segít megszüntetni a kiálló hasat: detox smoothie ananásszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha ötvözöd a piskótát és a tiramisut, varázslatos édességet kapsz. Annyira ízlik mindenkinek, hogy gyakran kell majd elkészítened. Ha tortaformában sütöd meg, még elegánsabb lesz. A tiramisukrémes piskóta igazi felvágós édesség, amely ráadásul nem is állít nagy kihívás elé.

Tiramisukrémes piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 dl kávé

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vaníliarúd

Tetejére

  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd több részletben add hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Végül az átszitált, kakaóval és sütőporral vegyített lisztet is forgasd hozzá. Fakanállal dolgozd a masszát homogénné, és öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a piskótát 15-20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót. Ha a tészta elválik az edény falától, biztos, hogy elkészült.

A piskótát locsold meg a kávéval, így nem lesz száraz. A krémhez a mascarponét, a cukrot és a tejszínt gépi habverővel dolgozd habosra. Rakd hozzá a vaníliarúd kikapart magját. A kihűlt piskótát vágd ketté, majd töltsd meg a krém felével, a másik felét kend a tészta tetejére. Tálalás előtt szórd meg a sütit kakaóporral.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük