Mesésen finom tiramisukrémes piskóta

Az íze mindent visz

Nem kell hozzá babapiskóta, a házi kakaós tésztát is megtöltheted a kedvenc tiramisus krémeddel.

Ha ötvözöd a piskótát és a tiramisut, varázslatos édességet kapsz. Annyira ízlik mindenkinek, hogy gyakran kell majd elkészítened. Ha tortaformában sütöd meg, még elegánsabb lesz. A tiramisukrémes piskóta igazi felvágós édesség, amely ráadásul nem is állít nagy kihívás elé.

15775407 ed2e4bf0ba22193204ab7926622f840d wm

Tiramisukrémes piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 dl kávé

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vaníliarúd

Tetejére

  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd több részletben add hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Végül az átszitált, kakaóval és sütőporral vegyített lisztet is forgasd hozzá. Fakanállal dolgozd a masszát homogénné, és öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg a piskótát 15-20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót. Ha a tészta elválik az edény falától, biztos, hogy elkészült.

A piskótát locsold meg a kávéval, így nem lesz száraz. A krémhez a mascarponét, a cukrot és a tejszínt gépi habverővel dolgozd habosra. Rakd hozzá a vaníliarúd kikapart magját. A kihűlt piskótát vágd ketté, majd töltsd meg a krém felével, a másik felét kend a tészta tetejére. Tálalás előtt szórd meg a sütit kakaóporral.

15775417 389619f56b64741a06c4b731173d8b54 wm
Ezt is szeretjük