4 különleges tepsis gyümölcsös

A fák roskadoznak a sok színes és ízletes gyümölcstől, melyek ellenállhatatlanul hívogatnak, hogy használd fel, edd meg őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Cseresznye, meggy, eper, málna, barack - mind-mind megtalálható a kertekben és a piacokon. Frissek, kicsattanóan egészségesek, nem utolsósorban pedig nagyon finomak. Használd őket a desszertekhez is.

Ha nincs kedved sokat pepecselni a konyhában, akkor üss össze a kerti ejtőzéshez egy finom, gyümölcsökkel teli tepsis sütit.

Meggyes-csokis süti

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve, héja
  • 1 kg magozott meggy
  • 10 dkg étcsokoládé

A tojássárgáját a cukorral keverd jó habosra, majd a sütőporral elkevert lisztet a tejföllel felváltva keverd hozzá, végül add hozzá a vaníliás cukrot, a citromlevet és a citromhéjat, valamint az olajat.

A tojásfehérjéből verj kemény habot, és forgasd bele a tésztába. A legvégén keverd bele a meggyet és az apróra vágott csokit. Egy kivajazott tepsibe öntsd bele a masszát, és 180 fokon süsd tűpróbáig.

Epres-túrós piskóta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg túró
  • 20-25 dkg liszt
  • tej
  • 20 dkg eper

A tojások sárgáját keverd ki a cukorral és a túróval, majd add hozzá a lisztet, illetve annyi tejet, hogy lágy piskótatésztát kapj. A félbe vagy negyedbe vágott epret szórd bele, végül forgasd bele a fehérjéből vert habot. Kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd meg 180 fokon.

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 6 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

Egy nagy tepsit alufóliával bélelj ki, az almát hámozd meg, szeleteld fel, és a tepsi aljára helyezd el. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá. A cukrot, a vizet, a tojássárgáját keverd ki, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből készült habot óvatosan keverd bele. Felezd meg a masszát, majd az egyik felébe tegyél 2 evőkanál kakaóport, és öntsd az almára. Erre öntsd a sárga tésztát is. Süsd meg, és még melegen borítsd ki. Vedd le róla a fóliát.
A vaníliás pudingot főzd fel a tejben. Ha ez kihűlt, keverd bele a cukorral kikevert vajat is. Ezt kend rá a tészta almás felére.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Meggyes brownie

Hozzávalók:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg meggy
  • 10 dkg liszt
  • fél teáskanál sütőpor
  • 2 tojás

Olvaszd fel a csokoládét gőz fölött a vajjal. Keverd habosra a tojásokat a cukorral, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, egy csipet sót és a csokoládét, majd a meggyet. Bélelj ki sütőpapírral egy kisebb tepsit, és tedd bele a tésztát. Sütőpapír helyett választhatod a vajazást is, de nagyon alaposnak kell lenned. Süsd 160-180 fokon. Akkor lesz kész, ha a teteje berepedezik. Meggy helyett természetesen bármilyen más gyümölcsöt is használhatsz.

Ezt is szeretjük