4 különleges tepsis gyümölcsös
A fák roskadoznak a sok színes és ízletes gyümölcstől, melyek ellenállhatatlanul hívogatnak, hogy használd fel, edd meg őket.
Cseresznye, meggy, eper, málna, barack - mind-mind megtalálható a kertekben és a piacokon. Frissek, kicsattanóan egészségesek, nem utolsósorban pedig nagyon finomak. Használd őket a desszertekhez is.
Ha nincs kedved sokat pepecselni a konyhában, akkor üss össze a kerti ejtőzéshez egy finom, gyümölcsökkel teli tepsis sütit.
Meggyes-csokis süti
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dl tejföl
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 2 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve, héja
- 1 kg magozott meggy
- 10 dkg étcsokoládé
A tojássárgáját a cukorral keverd jó habosra, majd a sütőporral elkevert lisztet a tejföllel felváltva keverd hozzá, végül add hozzá a vaníliás cukrot, a citromlevet és a citromhéjat, valamint az olajat.
A tojásfehérjéből verj kemény habot, és forgasd bele a tésztába. A legvégén keverd bele a meggyet és az apróra vágott csokit. Egy kivajazott tepsibe öntsd bele a masszát, és 180 fokon süsd tűpróbáig.
Epres-túrós piskóta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg túró
- 20-25 dkg liszt
- tej
- 20 dkg eper
A tojások sárgáját keverd ki a cukorral és a túróval, majd add hozzá a lisztet, illetve annyi tejet, hogy lágy piskótatésztát kapj. A félbe vagy negyedbe vágott epret szórd bele, végül forgasd bele a fehérjéből vert habot. Kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd meg 180 fokon.
Almás piskóta
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 6 tojás
- 35 dkg cukor
- 2 dl víz
- 40 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Egy nagy tepsit alufóliával bélelj ki, az almát hámozd meg, szeleteld fel, és a tepsi aljára helyezd el. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá. A cukrot, a vizet, a tojássárgáját keverd ki, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből készült habot óvatosan keverd bele. Felezd meg a masszát, majd az egyik felébe tegyél 2 evőkanál kakaóport, és öntsd az almára. Erre öntsd a sárga tésztát is. Süsd meg, és még melegen borítsd ki. Vedd le róla a fóliát.
A vaníliás pudingot főzd fel a tejben. Ha ez kihűlt, keverd bele a cukorral kikevert vajat is. Ezt kend rá a tészta almás felére.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Meggyes brownie
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg meggy
- 10 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- só
Olvaszd fel a csokoládét gőz fölött a vajjal. Keverd habosra a tojásokat a cukorral, add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, egy csipet sót és a csokoládét, majd a meggyet. Bélelj ki sütőpapírral egy kisebb tepsit, és tedd bele a tésztát. Sütőpapír helyett választhatod a vajazást is, de nagyon alaposnak kell lenned. Süsd 160-180 fokon. Akkor lesz kész, ha a teteje berepedezik. Meggy helyett természetesen bármilyen más gyümölcsöt is használhatsz.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény