Omlós csirkefalatok aranysárga tempuratésztában: így készül a japán rántott hús
A japánok panírja, a tempura a mi sörtésztánkhoz hasonló, ropogós és különleges bunda. Tökéletes a csirkemellre.

tempura
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tempura tészta elkészítése nemcsak azért nagyszerű, mert semmi különleges alkotóelem nem kell hozzá, hanem azért is, mert így a húst elég egyetlen alkalommal belehelyezned a tésztába, nem kell háromszor emelgetned, mint a hagyományos panírnál. Amire figyelj oda: a felhasznált víz valóban jéghideg legyen, a húsfalatokat pedig forró olajban süsd ki. Így lesz igazán ropogós. Hogy az olaj ne hűljön ki, csak kevés húst süss egyszerre.

Tempuratésztában sült csirke receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl jéghideg víz
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet csíkozd fel vagy vágd kisebb darabokra, szórd meg kevés sóval és borssal. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, az étkezési keményítővel és három csipet sóval. A tojást egy nagy tálban kézi habverővel verd fel, add hozzá a vizet, majd szitáld bele a lisztkeveréket. Ebbe a tésztába helyezd bele a húsokat úgy, hogy teljesen bevonja őket a massza.

Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és kisebb adagokban, nagyjából öt perc alatt süsd át a csirkefalatokat. Félidőben fordítsd meg a csirkéket, ha pedig készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd fel a tempuratésztában sült csirkét.
Bármilyen mártogatós nagyon jól illik mellé. Próbáld ki például a sörös sajtszószt!

Ezt is szeretjük