Omlós csirkefalatok aranysárga tempuratésztában: így készül a japán rántott hús
A japánok panírja, a tempura a mi sörtésztánkhoz hasonló, ropogós és különleges bunda. Tökéletes a csirkemellre.
A tempura tészta elkészítése nemcsak azért nagyszerű, mert semmi különleges alkotóelem nem kell hozzá, hanem azért is, mert így a húst elég egyetlen alkalommal belehelyezned a tésztába, nem kell háromszor emelgetned, mint a hagyományos panírnál. Amire figyelj oda: a felhasznált víz valóban jéghideg legyen, a húsfalatokat pedig forró olajban süsd ki. Így lesz igazán ropogós. Hogy az olaj ne hűljön ki, csak kevés húst süss egyszerre.
Tempuratésztában sült csirke receptje
Hozzávalók
- 50 dkg filézett csirkemell
- 10 dkg liszt
- 2 dl jéghideg víz
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 db tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- bors
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet csíkozd fel vagy vágd kisebb darabokra, szórd meg kevés sóval és borssal. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, az étkezési keményítővel és három csipet sóval. A tojást egy nagy tálban kézi habverővel verd fel, add hozzá a vizet, majd szitáld bele a lisztkeveréket. Ebbe a tésztába helyezd bele a húsokat úgy, hogy teljesen bevonja őket a massza.
Egy serpenyőben hevíts bő olajat, és kisebb adagokban, nagyjából öt perc alatt süsd át a csirkefalatokat. Félidőben fordítsd meg a csirkéket, ha pedig készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd fel a tempuratésztában sült csirkét.
Bármilyen mártogatós nagyon jól illik mellé. Próbáld ki például a sörös sajtszószt!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept