Puha tejszínes-kókuszos süti
Függőséget is okozhat!
Itt egy új kedvenc! A tejszínes-kókuszos süti igazi élvezetet nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínes-kókuszos süti nagyon mutatós, kiadós, könnyű elkészíteni, és csak úgy eteti magát. Hétköznapra, ünnepre is megsütheted. Kránicz Györgyi még a nagymamájától kapta ezt a receptet.

Tejszínes kókuszkocka

Hozzávalók 24 szelethez:

A tészta

  • 8 tojás
  • 7 kanál liszt
  • 5 kanál porcukor
  • 2 kanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 kis dobozos tejszín
  • 1 kis csomagos kókuszreszelék
  • A tetejére
  • kókuszreszelék
  • 1/2 tábla tortabevonó
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, a fehérjét pedig verd kemény habbá. Elegyítsd a liszttel a sütőport, majd dolgozd a cukros tojáshoz, végül pedig a fehérjét kanalanként adagold az egész masszához. Vedd ki körülbelül a tészta negyedét, és a kisebb adaghoz keverj kakaót. A két masszát külön-külön egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és körülbelül 20-20 perc alatt 175 fokon süsd meg őket. Ha mindkét tészta kihűlt, vágd ketté a sárga piskótát.

A krémhez a szokásos módon készíts pudingot. Tehát keverd ki kevés tejjel és cukorral a pudingport, majd öntsd a forrásban lévő tejhez. Állandóan kevergetve főzz sűrű krémet. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a kihűlt a pudinghoz, majd add hozzá a kókuszreszeléket is. A sárga lapot kend meg a krémmel, erre jön a barna tészta, majd újabb adag krém és a második sárga lap. A tetejét is kend meg szép egyenletesen. Végül a felolvasztott tortabevonót csorgasd a sütire, és szórd meg kókuszreszelékkel. Rakd legalább két órára a hűtőbe.

Ezt is szeretjük