Puha tejszínes-kókuszos süti

Függőséget is okozhat!

Itt egy új kedvenc! A tejszínes-kókuszos süti igazi élvezetet nyújt kicsiknek és nagyoknak.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszínes-kókuszos süti nagyon mutatós, kiadós, könnyű elkészíteni, és csak úgy eteti magát. Hétköznapra, ünnepre is megsütheted. Kránicz Györgyi még a nagymamájától kapta ezt a receptet.

Tejszínes kókuszkocka

Hozzávalók 24 szelethez

A tészta

  • 8 tojás
  • 7 kanál liszt
  • 5 kanál porcukor
  • 2 kanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 kis dobozos tejszín
  • 1 kis csomagos kókuszreszelék
  • A tetejére
  • kókuszreszelék
  • 1/2 tábla tortabevonó
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, a fehérjét pedig verd kemény habbá. Elegyítsd a liszttel a sütőport, majd dolgozd a cukros tojáshoz, végül pedig a fehérjét kanalanként adagold az egész masszához. Vedd ki körülbelül a tészta negyedét, és a kisebb adaghoz keverj kakaót. A két masszát külön-külön egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és körülbelül 20-20 perc alatt 175 fokon süsd meg őket. Ha mindkét tészta kihűlt, vágd ketté a sárga piskótát.

A krémhez a szokásos módon készíts pudingot. Tehát keverd ki kevés tejjel és cukorral a pudingport, majd öntsd a forrásban lévő tejhez. Állandóan kevergetve főzz sűrű krémet. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a kihűlt a pudinghoz, majd add hozzá a kókuszreszeléket is. A sárga lapot kend meg a krémmel, erre jön a barna tészta, majd újabb adag krém és a második sárga lap. A tetejét is kend meg szép egyenletesen. Végül a felolvasztott tortabevonót csorgasd a sütire, és szórd meg kókuszreszelékkel. Rakd legalább két órára a hűtőbe.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük