Egybesült tejszínes, zöldséges rakott tészta: isteni főétel kevés macerával
Ehhez a tejszínes, zöldséges tésztához most is könnyen beszerezheted a hozzávalókat.

zoldseges-tejszines-rakott-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ebédre, vacsorára is kiváló a tejszínes-zöldséges rakott tészta, ráadásul cukkini, paradicsom, paprika most is van a boltokban, zöldségeseknél. Összesütve sokkal zamatosabb, hisz a sütőben még jobban összeérnek az ízek. A tejszín gondoskodik arról, hogy a tészta ne száradjon ki. 

Tejszínes, zöldséges rakott tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg gomba
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 db paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 2 ág bazsalikom
  • olaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket darabold fel tetszés szerint, majd kevés olajon, kevergetve párold öt percig. Közben ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal. Egy nagy fazékban forrósíts vizet, majd amikor elkezd lobogni, tedd bele a tésztát. Főzd meg körülbelül 10 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le. 

Rakd át a tésztát kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Keverd hozzá a zöldséget, majd locsold meg a szerecsendióval és a zúzott fokhagymával elkevert tejszínnel. A tetejére szórd a reszelt sajtot, és mehet is a forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. Amikor a sajt megpirul, kiveheted a sütőből. 
A paradicsomos rakott tészta is ideális mindig, akár még hétköznap vacsorára is összedobhatod. 

Ezt is szeretjük