Álomfinom tejszínes muffin: 15 perc munka sincs vele

A puha, pillekönnyű vaníliás muffint könnyű összedobni, tejszínhabbal töltve szuper finom és dekoratív lesz.

Tejszínes muffin
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A muffin népszerűsége hosszú ideje töretlen, számtalan variációban elkészítheted a puha sütiket. Lehet gyümölcsös, kakaós, csokis, érdemes kipróbálni kelt tésztából vagy sósan is. Néha azonban elég az alapreceptet feldobni egy kicsit. Ha a vaníliás sütit kettévágod, és tejszínnel turbózod, biztos sikered lesz. 

Tejszínes muffin

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 2.5 dl tej
  • 1.5 dl olaj
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojást habosítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet, és dolgozd egyneművé a masszát. 
A muffinformákat béleld ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Csak háromnegyedig töltsd, mert a süti jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt. 
 

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral és a fixálóval. A muffinok tetejét vágd le, kend meg őket kevés lekvárral, kanalazz rájuk tejszínhabot, végül tedd vissza a muffinok tetejét.
A mennyei duplacsokis muffin sem állít nagy kihívás elé, ráadásul a sütit akár egészségesebbé is teheted egy kicsit. 

Ezt is szeretjük