Álomfinom tejszínes muffin: 15 perc munka sincs vele
A puha, pillekönnyű vaníliás muffint könnyű összedobni, tejszínhabbal töltve szuper finom és dekoratív lesz.
A muffin népszerűsége hosszú ideje töretlen, számtalan variációban elkészítheted a puha sütiket. Lehet gyümölcsös, kakaós, csokis, érdemes kipróbálni kelt tésztából vagy sósan is. Néha azonban elég az alapreceptet feldobni egy kicsit. Ha a vaníliás sütit kettévágod, és tejszínnel turbózod, biztos sikered lesz.
Tejszínes muffin
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 22 dkg cukor
- 2.5 dl tej
- 1.5 dl olaj
- 3 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 2.5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- lekvár
Elkészítés:
A tojást habosítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet, és dolgozd egyneművé a masszát.
A muffinformákat béleld ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Csak háromnegyedig töltsd, mert a süti jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt.
A tejszínt verd kemény habbá a vaníliás cukorral és a fixálóval. A muffinok tetejét vágd le, kend meg őket kevés lekvárral, kanalazz rájuk tejszínhabot, végül tedd vissza a muffinok tetejét.
A mennyei duplacsokis muffin sem állít nagy kihívás elé, ráadásul a sütit akár egészségesebbé is teheted egy kicsit.