Tejszínes-meggyes piramis: leveles tésztából gyors és egyszerű
A dekoratív piramis süti kívül tejszínes, belül vaníliás, meggyes. Ráadásul a tésztakészítéssel sem kell foglalkozni.

tejszines-meggyes-piramis
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Leheletfinom nőies smink, ami percek alatt elkészül: minden alkalomra bevethető »

Így lehet a szetted franciásan sikkes: csak néhány kulcsdarab a titka »

Csökkentik a gyulladást és fokozzák a bőr ragyogását: az 5 legjobb növényi omega-3 forrás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szeretnéd elkápráztatni a családot, a tejszínes, meggyes piramissal biztosan sikerülni fog. Ez a süti nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre látszik. Ráadásul a pudingfőzés és az összeállítás jelentheti a legnagyobb kihívást, mivel az édesség alapja bolti leveles tészta. Érdemes a piramist egy nappal a tálalás előtt összeállítani.

Tejszínes-meggyes piramis

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 70 dkg meggy

A krémhez

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál cukor

Bevonáshoz

  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, lisztezett felületen nyújtsd ki a leveles tésztát, majd hosszában vágd öt egyenlő részre. A négy-öt centis csíkok egyik szélére rakj megmosott, kimagozott meggyet, és csavard fel, mint a rétest. A végeket jól csípd össze, nehogy szétnyíljon sütés közben. Villával szurkáld meg, hogy a gőz távozni tudjon. A másik tésztával is hasonlóan járj el. 
Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 18-20 perc alatt. 
 

A vaníliás pudingot készítsd el a szokásos módon. A tejet keverd simára a pudingporral, tedd hozzá a kétféle cukrot, és kevergetve főzd sűrűre. Várd meg, míg kihűl, majd állítsd össze a piramist. Egy tálcát bélelj ki sütőpapírral, és rakj alulra négy tekercset, majd kend meg a vaníliás krémmel. Arra jön három rúd, majd kettő, a tetejére pedig egy. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, kívülről csak ezt követően vond be. A hideg tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, és kend be vele a süteményt.
Puding helyett lágy, selymes házi vaníliakrémet is tehetsz az édességekbe.
 

Ezt is szeretjük