Emeletes, kakaós piskóta tejszínes krémmel, bogyós gyümölcsökkel megbolondítva
Ez a tejszínes, gyümölcsös torta könnyed, nyári desszert. Cseppet sem émelyítő, viszont nagyon dekoratív.

tejszines-kakaos-piskota-gyümölcsökkel
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

2 hét alatt lapos lesz a has: ezt az ütős programot kövesd »

Ultrafinom nyári smink 50 felett: halványítja a mimikai ráncokat, mégsem túlzás »

Ez a szezon legnőiesebb rövidnadrágfazonja: karcsúsítja a derekat, és centiket lecsal a csípőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a torta olyan finom, amilyen mutatós. Ráadásul nem cukrászdai. Az alapja könnyed, vizes piskóta, ami nem olyan kényes, mint a klasszikus. A tejszínes-mascarponés krém sem fog összeesni. Nem kell az egészet bevonni, mert még mindig divat a meztelen torta. A most érő bogyós gyümölcsök jól harmonizálnak az édes tésztával. 

Tejszínes, gyümölcsös torta

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 70 dkg bogyós gyümölcsök
  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin fix
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a cukorral. Forgasd hozzá a kakaóval és a sütőporral vegyített lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét, a vízzel felváltva. Óvatosan és lassan keverd, nehogy összetörd a habot. 
 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 25 perc alatt. Hústűvel vagy fogvájóval ellenőrizd, hogy átsült-e a tészta. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a piskótát. Fontos, hogy sütés közben ne nyitogasd az ajtót, nehogy összeessen a tészta.

 

A töltelékhez a tejszínt verd kemény habbá zselatin fixszel. Forgasd hozzá a kétféle cukorral elkevert mascarponét. Vigyázz, hogy ne törd meg a habot! Töltsd meg a négy-öt lapra vágott, kihűlt piskótát a krémmel, a rétegek közé és a tetejére szórj gyümölcsöt. A másik lehetőség, hogy a négy-öt lapot egyenként sütöd meg, ebben az esetben jóval rövidebb, 10 perc körüli egy lap sütési ideje. A kész tortát tartsd a hűtőben. 

Most van a málna szezonja is. Remekül passzol a csokihoz. Jó példa erre ez a mennyei torta. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük