Tejszínes-gombás egybesütött csirkemell

Szaftos és nagyon finom

Ha egyszerű csirkés finomságot szeretnél nagyon gyorsan, ez a tökéletes választás.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legszárazabb húst is ízletessé tudod tenni egy jól elkészített szósszal. A tejszínes-gombás csirkemell ínycsiklandó, kiadós ebéd vagy vacsora lehet a dolgos hétköznapokon is.

Tejszínes-gombás csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, a gombát jó alaposan mosd meg, szeld fel, a csirkemellet tisztísd meg. A hagymát süsd üvegesre a vajon, majd tedd bele a húst, és mindkét oldalát pirítsd meg. A csirkemellet akár grillezheted is, akkor még finomabb lesz. Ha a hús megpirul, keverd hozzá a gombát. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, és tégy alá kevés vizet, majd párold puhára.

A tejszínt a liszttel keverd csomómentesre, és öntsd a húsra. Forrald össze négy-öt perc alatt, közben kevergesd folyamatosan. Végül szórd bele a finomra vágott petrezselymet is. Ha szereted az őrölt pirospaprikát, egy teáskanállal tehetsz belőle a tejszínes húshoz, úgy még szebb lesz a színe. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük