Forró, sűrű tejszínes gombakrémleves - Finom, egyszerű és laktató
A tejszínes gombaleves 30 perc alatt elkészül, és jól átmelegít.

Forró, sűrű tejszínes gombakrémleves - Finom, egyszerű és laktató
Ez is érdekelhet

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

beauty and style

Dúsabbá és selymesebbé varázsolja a hajat a cassiapor: újjászületnek tőle a tincsek »

Halványítják a makacs foltokat, segítik a bőrmegújulást: hatékony krémek pigmentfoltok ellen »

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Frissen szedett gombából különösen finom lesz a krémleves, amit a tejszín tesz selymessé, a fokhagyma pedig pikánssá. Illatos, karakteres, tartalmas, és nincs benne sok kalória. Petrezselyemzölddel megszórva, reszelt sajttal, esetleg kenyérkockákkal, pirított gombával tálald.

Tejszínes gombakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db nagyobb csiperkegomba
  • 5 szelet szárított vargánya
  • 2 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 késhegynyi bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, jól mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és egy lábosban kevés olajon pirítsd egy-két percig, közben kevergesd. Add hozzá a fokhagymát, majd a csiperkét és a szárított vargányát. Kis lángon párold öt-tíz percig, szórd rá a lisztet, jól keverd el, és a lángról levéve mehet rá a pirospaprika.
 

Öntsd fel egy-másfél liter hideg vízzel, morzsold bele a leveskockát, és sózd, borsozd ízlés szerint. A levest főzd körülbelül tíz percig. Ha szeretnéd, botmixerrel pürésítsd, majd csorgasd bele a tejszínt, és várd meg, míg rottyan egyet.

Ezt is szeretjük