Forró, sűrű tejszínes gombakrémleves - Finom, egyszerű és laktató
A tejszínes gombaleves 30 perc alatt elkészül, és jól átmelegít.

Forró, sűrű tejszínes gombakrémleves - Finom, egyszerű és laktató
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Frissen szedett gombából különösen finom lesz a krémleves, amit a tejszín tesz selymessé, a fokhagyma pedig pikánssá. Illatos, karakteres, tartalmas, és nincs benne sok kalória. Petrezselyemzölddel megszórva, reszelt sajttal, esetleg kenyérkockákkal, pirított gombával tálald.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db nagyobb csiperkegomba
  • 5 szelet szárított vargánya
  • 2 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 késhegynyi bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, jól mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és egy lábosban kevés olajon pirítsd egy-két percig, közben kevergesd. Add hozzá a fokhagymát, majd a csiperkét és a szárított vargányát. Kis lángon párold öt-tíz percig, szórd rá a lisztet, jól keverd el, és a lángról levéve mehet rá a pirospaprika.
 

Öntsd fel egy-másfél liter hideg vízzel, morzsold bele a leveskockát, és sózd, borsozd ízlés szerint. A levest főzd körülbelül tíz percig. Ha szeretnéd, botmixerrel pürésítsd, majd csorgasd bele a tejszínt, és várd meg, míg rottyan egyet.

Blog.hu ajánló