Tejszínes csirkecombok fokhagymás mártásban: ropogós sajt pirul a tetejére

A tejszínes, fokhagymás mártásban sült csirkecombokat elég egyszer elkészíteni, hogy azonnal a család kedvencévé váljanak.

tejszines fokhagymas csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sült csirkecombok dús tejszínes, tejfölös mártásban, mustárral és fokhagymával bolondítva: ilyen egy egyszerű, mégis ellenállhatatlan ebéd vagy vacsora. A szaftos fogás vendégvárónak is tökéletes, mivel szinte mindenki szereti az ehhez hasonló ételeket.

Tejszínes, fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg tejföl
  • 8 csirkealsócomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. 

A pihentetési idő leteltével a tejszínt keverd össze a tejföllel, a mustárral, fél deci olívaolajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, egy kevés sóval és borssal. A csirkecombokat forgasd meg ebben a szószban, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Ha maradt még a mártásból, kanalazd a tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

A fehér lasagnét is lágy, tejszínes szósz fogja össze.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük