Tejszínes csirkecombok fokhagymás mártásban: ropogós sajt pirul a tetejére

A tejszínes, fokhagymás mártásban sült csirkecombokat elég egyszer elkészíteni, hogy azonnal a család kedvencévé váljanak.

tejszines fokhagymas csirkecomb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sült csirkecombok dús tejszínes, tejfölös mártásban, mustárral és fokhagymával bolondítva: ilyen egy egyszerű, mégis ellenállhatatlan ebéd vagy vacsora. A szaftos fogás vendégvárónak is tökéletes, mivel szinte mindenki szereti az ehhez hasonló ételeket.

Tejszínes, fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg tejföl
  • 8 csirkealsócomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára. 

A pihentetési idő leteltével a tejszínt keverd össze a tejföllel, a mustárral, fél deci olívaolajjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, egy kevés sóval és borssal. A csirkecombokat forgasd meg ebben a szószban, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Ha maradt még a mártásból, kanalazd a tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

A fehér lasagnét is lágy, tejszínes szósz fogja össze.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük