25 perces tejszínes fokhagymakrémleves
Turbózd fel vele az immunrendszeredet
Melegedj át egy jó tányér forró tejszínes fokhagymakrémlevestől!


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Ne csak nehéz, zsíros levesben gondolkozz ősszel és télen. A fokhagymakrémlevest már csak gyógyító, vírus- és baktériumölő, immunerősítő hatása miatt is érdemes időről időre elkészíteni. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes.
Tejszínes fokhagymakrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 7 dl húsleves
- 2 dl tejszín
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- fél csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- reszelt sajt
Elkészítés:
A fokhagymát pucold meg, vágd apróra, de ne reszeld le. Kevés olajon pirítsd meg, majd szórd rá a lisztet. Állandóan kevergesd, amíg rózsaszínes, barnás nem lesz. Öntsd fel a húslevessel. Ha az nincs kéznél, vízben morzsolj el egy leveskockát, és azt tedd hozzá. Ha felforr, sózd, borsozd ízlés szerint, majd kis lángon főzd 15 percig.
Vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pépesítsd. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze vele öt perc alatt. Tálaláskor szórd meg a levest apróra vágott petrezselyemmel, reszelt sajttal, és kínálj hozzá pirított zsemlekockát vagy levesgyöngyöt.

Még több recept