25 perces tejszínes fokhagymakrémleves
Turbózd fel vele az immunrendszeredet
Melegedj át egy jó tányér forró tejszínes fokhagymakrémlevestől!

25 perces tejszínes fokhagymakrémleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak nehéz, zsíros levesben gondolkozz ősszel és télen. A fokhagymakrémlevest már csak gyógyító, vírus- és baktériumölő, immunerősítő hatása miatt is érdemes időről időre elkészíteni. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletes.

Tejszínes fokhagymakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 7 dl húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg, vágd apróra, de ne reszeld le. Kevés olajon pirítsd meg, majd szórd rá a lisztet. Állandóan kevergesd, amíg rózsaszínes, barnás nem lesz. Öntsd fel a húslevessel. Ha az nincs kéznél, vízben morzsolj el egy leveskockát, és azt tedd hozzá. Ha felforr, sózd, borsozd ízlés szerint, majd kis lángon főzd 15 percig.

Vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pépesítsd. Öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze vele öt perc alatt. Tálaláskor szórd meg a levest apróra vágott petrezselyemmel, reszelt sajttal, és kínálj hozzá pirított zsemlekockát vagy levesgyöngyöt.

Ezt is szeretjük