Tejszínes, epres bögrés palacsinta: a tészta pillekönnyű, a töltelék mennyei
Ha szereted a palacsintát, a tejszínt és az epret, akkor készítsd el a három kedvencet együtt!

epres-tejszines-palacsinta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a palacsinta egyik legjobb szezonális változata: sok-sok eperrel és tejszínhabbal készül. Ráadásul nem kell kísérletezni, a tésztát egyszerűen összedobod, ha ezt a bögrés változatot választod. Az állaga akkor tökéletes, ha nem túl sűrű, de nem is híg. Ha teszel bele kevés olajat, biztosan nem fog leragadni. 

Tejszínes, epres bögrés palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 30 dkg eper
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld egy tálba a lisztet, add hozzá a sót, a cukrot, keverd össze, és csinálj egy mélyedést a közepébe. Üsd bele a tojást, öntsd hozzá a tej felét, és kezdd összedolgozni a masszát. Részletekben add hozzá a maradék tejet, a szénsavas vizet, és dolgozd simára a masszát. Pihentesd legalább 15-20 percig a tésztát. 
 

Egy serpenyőben hevíts fel kevés olajat, és kanalazz bele egy merőkanál masszát. Körkörös mozdulatokkal oszlasd szét, majd közepes lángon süsd aranybarnára az egyik oldalát. Óvatosan fordítsd meg, és süsd meg a másik felét is. 
 

A habtejszínt verd kemény habbá a fixálóval és a vaníliás cukorral. Az epret tisztítsd meg, és vágd fel kisebb szeletekre. A palacsintákra kanalazz tejszínt, rakj rá gyümölcsöt, és tetszés szerint hajtsd össze. Ha maradt még tejszín, a tetejére is rakhatsz habot, és díszítsd gyümölccsel. 
Ha igazán tökéletes palacsintát készítenél, érdemes betartani néhány aranyszabályt! Nézd meg a sütési trükköket!

Ezt is szeretjük