Kakaós, tejszínes házi epertorta: puha kevert piskóta az alapja
A tejszínhabos, kakaós epertorta elkészítése gyerekjáték, és bármilyen nyári összejövetelen sikert fogsz aratni vele.

epertorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Addig használd ki az eperszezont, amíg tart, készíts például pillekönnyű, habos epertortát! Ennek a desszertnek az alapja egy puha, kakaós piskóta, amit keményre vert tejszínhab és sok-sok eper koronáz meg. A habtejszínt felhasználás előtt tartsd hűtőben, így sokkal könnyebb lesz felverni.

Tejszínes epertorta receptje

Hozzávalók:

A piskótalaphoz

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tetejére

  • 50 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A piskótatésztához válaszd ketté a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá, majd kanalanként adagold bele a cukrot, és így verd tovább, amíg egészen fényes lesz. Ekkor, még mindig a robotgép legmagasabb fokát használva, keverd hozzá egyenként a tojássárgákat. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a kakaóporral, és szitáld a tojáshabhoz. Már ne verd, hanem csak fakanállal, nagy mozdulatokkal kevergesd. Öntsd sütőpapírral kibélelt, kerek tortaformába, és 170 fokon süsd 25 percig, vagy amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
 

Miközben a torta sül, a tejszínt a kétféle cukorral és a fixálóval verd fel. Az epreket mosd meg, távolítsd el a csumákat, és mérettől függően felezd vagy negyedeld. A tejszínhabot simítsd el a kész tortaalap tetején, oszd el rajta az epreket, szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is a mennyei nyári édességet.
Ha szereted a gyümölcsös sütiket, a cseresznyés sajttortát se hagyd ki.

Ezt is szeretjük