Tejszínes csirkecomb spenóttal és gombával: nincs vele sok munka, mégis isteni

A spenóttal és gombával gazdagított, tejszínes csirkecomb csodás íze a sok fűszernek köszönhető.

tejszines-csirkmell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétköznapokon különösen jól jön egy gyors recept, amit akár munka után is összedobhatsz. Ez a spenótos-gombás csirkecomb pont ilyen. Ráadásul a fűszeres tejszínnek köszönhetően a szósz selymes lesz, a bor alkoholtartalma pedig főzés közben elpárolog. A comb bármely részéből készítheted.

Tejszínes csirkecomb spenóttal, gombával

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg gomba
  • 2.5 dl tejszín
  • 2 dl alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecomb bőrét tisztítsd meg, fűszerezd bazsalikommal, sóval és borssal. Süsd forró olajon oldalanként négy-négy percig. A húst szedd ki, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a vöröshagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a felaprított spenótot, a megtisztított gombát, és párold pár percig.
Szórd meg liszttel, öntsd hozzá a bort, a tejszínt és az alaplét. Amikor összeforr, tedd vissza a csirkét az edénybe, és azzal is rottyantsd össze! Amikor a szósz sűrű, a hús belül puha, kívül ropogós, lehúzhatod a tűzről.
Az édeskés, mázas csirkemellet is feltétlenül próbáld ki! Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük