Krémes, tejszínes csirke, ami után biztosan nem maradsz éhes: a szósz is fenséges
A tejszínes csirke egy igazán ízletes ebéd, és alig több, mint fél óra alatt az asztalodon lesz.

Krémes, tejszínes csirke, ami után biztosan nem maradsz éhes: a szósz is fenséges
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejszínes csirke rendkívül praktikus, hisz az egyik leggyorsabban összedobható főétel, és garantáltan fenséges lesz. A fokhagyma, a mustár és a zöldfűszerek igazán karakteres ízt adnak neki. Sokféle köretet kínálhatsz mellé, különösen jól illik hozzá a tészta és a rizs is.

Tejszínes csirke recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 ág rozmaring
  • 1 késhegynyi szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, és vágd kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Az olajat öntsd egy serpenyőbe, süsd meg rajta a hagymákat, majd dobd rá a húst, és gyakran kevergetve pirítsd meg négy-öt perc alatt.
 

Ezt követően rakd át a csirkét egy tűzálló tálba, és öntsd rá a sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, rozmaringgal és mustárral elkevert tejszínt. Szórhatsz még rá reszelt sajtot is. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd össze 180 fokon körülbelül 15 perc alatt. Rögtön, a körettel együtt tálald.

Ezt is szeretjük