Krémes, tejszínes csirke, ami után biztosan nem maradsz éhes: a szósz is fenséges
A tejszínes csirke egy igazán ízletes ebéd, és alig több, mint fél óra alatt az asztalodon lesz.

Krémes, tejszínes csirke, ami után biztosan nem maradsz éhes: a szósz is fenséges
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínes csirke rendkívül praktikus, hisz az egyik leggyorsabban összedobható főétel, és garantáltan fenséges lesz. A fokhagyma, a mustár és a zöldfűszerek igazán karakteres ízt adnak neki. Sokféle köretet kínálhatsz mellé, különösen jól illik hozzá a tészta és a rizs is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 ág rozmaring
  • 1 késhegynyi szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, és vágd kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Az olajat öntsd egy serpenyőbe, süsd meg rajta a hagymákat, majd dobd rá a húst, és gyakran kevergetve pirítsd meg négy-öt perc alatt.
 

Ezt követően rakd át a csirkét egy tűzálló tálba, és öntsd rá a sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemmel, rozmaringgal és mustárral elkevert tejszínt. Szórhatsz még rá reszelt sajtot is. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd össze 180 fokon körülbelül 15 perc alatt. Rögtön, a körettel együtt tálald.

Blog.hu ajánló