Tejszínes, áfonyás süti kétféle piskótából: a tészta puha, a krém mennyei

A kétféle piskóta, a lágy krém és az áfonya találkozásából csak valami igazán nagyszerű dolog sülhet ki.

Tejszínes, áfonyás süti

A nyári desszertkínálat nagy kedvencei a különféle gyümölcsökkel megbolondított piskóták, amikből könnyen csodás torták is készülhetnek. Ebben a változatban vaníliás és kakaós piskóta is van. A tejszínes krém egyszerű, gyors és jól bevált. Ha mascarponét is keversz bele, stabilabb lesz. Áfonyához pedig most könnyen hozzájuthatsz. 

Tejszínes, áfonyás piskóta

Hozzávalók

A tésztához

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 40 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat óvatosan válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá a sóval, közben adagold hozzá a kétféle cukrot. Akkor jó, ha fényes, és megtartja a formáját a habverőn. Dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat, majd forgasd hozzá az átszitált lisztet.
 

A tésztát vedd ketté, a vaníliás részt simítsd sütőpapírral bélelt tortaformába. A másik felébe keverd bele óvatosan a kakaóport, majd ezt is öntsd egy formába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 20-30 perc alatt. A kész piskótát borítsd egy tálcára az aljával felfelé, és óvatosan húzd le róla a sütőpapírt.
 

A krémhez a mascarponét habosítsd a kétféle cukorral. A tejszínt verd kemény habbá, majd forgasd hozzá a mascarponét. Állítsd össze a tortát. A kétféle piskótát vágd félbe, és kend meg a krémmel. Rakd egymásra a megkent lapokat úgy, hogy áfonya is kerüljön közéjük. A torta tetejét és az oldalát is vond be a tejszínes keverékkel, és szórj rá áfonyát. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, hogy megdermedjen. 
A kevert tésztából készülő, pihe-puha citromos-áfonyás sütinek is képtelenség ellenállni. 

Ezt is szeretjük