Pillekönnyű tejfölös-meggyes piskóta
Csak úgy eteti magát
Az egyszerre édes és savanyú tejfölös-meggyes piskótát csak szeretni lehet.

Pillekönnyű tejfölös-meggyes piskóta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tejfölös-meggyes piskóta tésztája puha, a gyümölcstől pedig kellemesen szaftos. Pikk-pakk kikevered, a többi pedig már a sütő dolga. Ha a tészta elnyeri a tetszésedet, málnával és sárgabarackkal is kipróbálhatod. Fagyival, öntettel tálalva még tovább fokozhatod az élvezetet.

Tejfölös-meggyes piskóta

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 30 dkg meggy
  • 25 dkg búza finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg rétesliszt
  • 5 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tejet és az olajat is. Szitáld egy másik tálba a lisztet, és vegyítsd a sütőporral. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd a liszttel felváltva forgasd a tojássárgás masszába. A végén már csak spatulát vagy fakanalat használj.

A tésztát egyengesd egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe vagy tortaformába. Szórd a tetejére a magozott meggyet. A legjobb, ha előtte kevés lisztbe is beleforgatod, akkor nem süllyed majd a piskóta aljára. Tedd előmelegített sütőbe, és 150 fokon körülbelül 30-40 perc alatt süsd meg. Legalább 10-15 percig ne nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeeshet. Ha a piskóta elválik az edény falától, és szép aranybarna, biztos, hogy elkészült. Várd meg, amíg kihűl. Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórd meg porcukorral, majd éles késsel szeleteld fel.

Ezt is szeretjük