Pillekönnyű tejfölös-meggyes piskóta
Az egyszerre édes és savanyú tejfölös-meggyes piskótát csak szeretni lehet.
A tejfölös-meggyes piskóta tésztája puha, a gyümölcstől pedig kellemesen szaftos. Pikk-pakk kikevered, a többi pedig már a sütő dolga. Ha a tészta elnyeri a tetszésedet, málnával és sárgabarackkal is kipróbálhatod. Fagyival, öntettel tálalva még tovább fokozhatod az élvezetet.
Tejfölös-meggyes piskóta
Hozzávalók 20 szelethez
- 30 dkg meggy
- 25 dkg búza finomliszt
- 20 dkg cukor
- 5 dkg rétesliszt
- 5 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá a tejet és az olajat is. Szitáld egy másik tálba a lisztet, és vegyítsd a sütőporral. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd a liszttel felváltva forgasd a tojássárgás masszába. A végén már csak spatulát vagy fakanalat használj.
A tésztát egyengesd egy vajjal kikent, lisztezett tepsibe vagy tortaformába. Szórd a tetejére a magozott meggyet. A legjobb, ha előtte kevés lisztbe is beleforgatod, akkor nem süllyed majd a piskóta aljára. Tedd előmelegített sütőbe, és 150 fokon körülbelül 30-40 perc alatt süsd meg. Legalább 10-15 percig ne nyisd ki a sütőajtót, mert a tészta összeeshet. Ha a piskóta elválik az edény falától, és szép aranybarna, biztos, hogy elkészült. Várd meg, amíg kihűl. Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórd meg porcukorral, majd éles késsel szeleteld fel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept