30 perces tejfölös karfiolkrémleves - Csodás íze van, és nagyon könnyű

A tejfölös karfiolkrémlevesből már egy tányér annyira eltelít, hogy utána nem kívánsz komolyabb fogást.

karfiolkremleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem is hinnéd, hogy az egyszerű karfiolból milyen ízletes levest készíthetsz. Ha nem vagy a jellegzetes illatú és ízű zöldség nagy rajongója, ezt akkor is feltétlenül próbáld ki, hiszen a krémlevesek közül az egyik legfinomabb. 

A karfiol tele van mindenféle vitaminnal, így felturbózhatod vele az immunrendszeredet. Szinte mindig könnyen hozzájutsz, és viszonylag olcsó. Próbáld ki a krémlevest baconnel, nagyon sokat dob rajta. Ha szívesen kísérletezgetsz, krumplival, répával együtt is főzheted. Van maradék húslevesed? Érdemes azzal felönteni.

Tejfölös karfiolkrémleves

Hozzávalók: 

  • 1 karfiol
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • olaj
  • bors

Elkészítés ideje: 30 perc

A karfiolt mosd meg, és szedd rózsáira. A vöröshagymát vágd apróra, és a zúzott fokhagymával együtt kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a karfiolt, és kevergetve azt is süsd egy-két percig. Öntsd fel körülbelül egy liter vízzel, sózd, borsozd, dobd hozzá a húsleveskockát, és főzd körülbelül 15 percig.

Amikor a karfiol megpuhul, botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd az egészet, majd ismét tedd vissza a tűzre. Ha forr, merj ki belőle egy deci levet, keverd simára a tejföllel, és szép lassan öntsd vissza a lábosba. Forrald egy-két percig, és már tálalhatod is. Keverhetsz még hozzá reszelt sajtot, de pirított kenyérrel is kínálhatod. A tetejére szórhatsz snidlinget vagy petrezselymet. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük