Habkönnyű szőlős túrógombóc, ahogy nagyanyáink készítették
Ha szereted a túrógombócot, mégis egy kis újdonságra vágysz, bolondítsd meg szőlővel!

szolos-turogomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdemes ősszel néhány fürt szőlőt mindig a konyhapulton tartani. Mondjuk azért, hogy belecsempészhesd a különféle ételekbe. Még az olyan nagy kedvenc, mint a túrógombóc is sokkal finomabb lesz tőle. Az édesség akkor az igazi, ha lágy és könnyű. 

Szőlős túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg szőlő
  • 15 dkg búzadara
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 csipet
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, villával kicsit nyomkodd meg. Keverd hozzá a tojássárgákat, dolgozd hozzá a búzadarát, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Végül forgasd hozzá a felvert tojásfehérjét. Takard le, és pihentesd legalább fél, egy órán át, hogy a gríz megdagadjon.
 

Közben a szőlőt mosd meg, és csepegtesd le róla a nedvességet. A zsemlemorzsát kevés olajon pirítsd világosbarnára, közben állandóan kevergesd. A megdagadt túróból vizes kézzel formázz gombócokat, és mindegyik közepébe rakj néhány szem szőlőt. 


Egy lábosban forralj vizet, dobj hozzá két teáskanál sót, és tedd bele a gombócokat. Főzd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Mielőtt kiszednéd a vízből, vágj ketté egy gombócot. Ha a belseje homogén, vedd ki a vízből, csepegtesd le, és forgasd meg a zsemlemorzsában.
A szőlős, diós pite fantasztikus ősz eleji finomság. Az omlós tésztát a diós töltelék teszi csábítóvá. 

Ezt is szeretjük