Habkönnyű szőlős túrógombóc, ahogy nagyanyáink készítették
Ha szereted a túrógombócot, mégis egy kis újdonságra vágysz, bolondítsd meg szőlővel!

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Érdemes ősszel néhány fürt szőlőt mindig a konyhapulton tartani. Mondjuk azért, hogy belecsempészhesd a különféle ételekbe. Még az olyan nagy kedvenc, mint a túrógombóc is sokkal finomabb lesz tőle. Az édesség akkor az igazi, ha lágy és könnyű.
Szőlős túrógombóc
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 25 dkg szőlő
- 15 dkg búzadara
- 3 db tojás
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 csipet só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A túrót rakd egy tálba, villával kicsit nyomkodd meg. Keverd hozzá a tojássárgákat, dolgozd hozzá a búzadarát, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Végül forgasd hozzá a felvert tojásfehérjét. Takard le, és pihentesd legalább fél, egy órán át, hogy a gríz megdagadjon.
Közben a szőlőt mosd meg, és csepegtesd le róla a nedvességet. A zsemlemorzsát kevés olajon pirítsd világosbarnára, közben állandóan kevergesd. A megdagadt túróból vizes kézzel formázz gombócokat, és mindegyik közepébe rakj néhány szem szőlőt.
Egy lábosban forralj vizet, dobj hozzá két teáskanál sót, és tedd bele a gombócokat. Főzd meg körülbelül 10-12 perc alatt. Mielőtt kiszednéd a vízből, vágj ketté egy gombócot. Ha a belseje homogén, vedd ki a vízből, csepegtesd le, és forgasd meg a zsemlemorzsában.
A szőlős, diós pite fantasztikus ősz eleji finomság. Az omlós tésztát a diós töltelék teszi csábítóvá.
Még több recept