Gyors szilvás-joghurtos kevert süti
Ha édességet kívánsz, és gyorsan szeretnél végezni a konyhában, ez a szilvás kevert süti neked való.
Érik a szilva, így most már a süteményekbe is belecsempészheted. Ez a szilvás kevert süti egyszerűen kihagyhatatlan a repertoárból, hiszen könnyű, gyors, olcsó, és ami a legfontosabb, nagyon finom. Ne foglalkozz külön a méricskéléssel, erre a célra használd kedvenc bögrédet.
Szilvás kevert süti
Hozzávalók 20 szelethez
- 0.5 kg szilva
- 3 bögre liszt
- 20 dkg vaj
- 1 bögre cukor
- 1 doboz joghurt
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés:
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd negyedekre, és szórd meg fahéjas porcukorral. A vajat fehéredésig keverd a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd bele a joghurtot, majd a sütőporos lisztet. Egészen addig keverd, amíg sima, homogén tésztát nem kapsz. Végül a masszába forgasd bele a szilvát.
Öntsd egyenletesen a tepsibe a tésztát, és 190 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. Ekkor nézd meg, hogy rendesen átsült-e. Szúrj hegyes eszközt a szilvás kevertbe, és ha úgy húzod ki, hogy nem marad rajta semmi, el is készült a tészta. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció