Gyors szilvás-joghurtos kevert süti

Így lesz igazán omlós

Ha édességet kívánsz, és gyorsan szeretnél végezni a konyhában, ez a szilvás kevert süti neked való.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Érik a szilva, így most már a süteményekbe is belecsempészheted. Ez a szilvás kevert süti egyszerűen kihagyhatatlan a repertoárból, hiszen könnyű, gyors, olcsó, és ami a legfontosabb, nagyon finom. Ne foglalkozz külön a méricskéléssel, erre a célra használd kedvenc bögrédet.

Szilvás kevert süti

Hozzávalók 20 szelethez

  • 0.5 kg szilva
  • 3 bögre liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 doboz joghurt
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A szilvát mosd meg, magozd ki, vágd negyedekre, és szórd meg fahéjas porcukorral. A vajat fehéredésig keverd a cukorral és a vaníliás cukorral. Öntsd bele a joghurtot, majd a sütőporos lisztet. Egészen addig keverd, amíg sima, homogén tésztát nem kapsz. Végül a masszába forgasd bele a szilvát.

Öntsd egyenletesen a tepsibe a tésztát, és 190 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd aranybarnára. Ekkor nézd meg, hogy rendesen átsült-e. Szúrj hegyes eszközt a szilvás kevertbe, és ha úgy húzod ki, hogy nem marad rajta semmi, el is készült a tészta. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

15857923 e837b9fe2cef951fd0d53e5cb3f7126f wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük