Omlós házi túrós pite szilvával
Igazi ízkavalkádban lesz részed, ha megkóstolod a szilvás-túrós pitét.
A túró és a szilva együtt hihetetlenül finom, hát ha még egy kis fahéjjal és dióval is megbolondítod. Már sütés közben olyan fantasztikus illat lengi be a konyhát, hogy nem kis feladat lesz kivárni, amíg kihűl a süti. Ha Kard Éva receptje szerint készíted el a szilvás-túrós pitét, a tészta puha, a töltelék ellenállhatatlanul finom lesz.
Szilvás-túrós pite
Hozzávalók 16 szelethez
Tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- fél dl tej
- reszelt citromhéj
- csipet só
Töltelékhez
- 1 kg szilva
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg mazsola
- 2 tojásfehérje
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél csomag vaníliás pudingpor
- reszelt citromhéj
Szóráshoz
- 10 dkg darált dió
- fél csomag vaníliás pudingpor
- őrölt fahéj
Kenéshez
- tej
Elkészítés:
Langyosítsd meg a tejet, tégy hozzá cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel pár perc alatt. Akkor jó, ha megnő a térfogata és habos lesz a teteje. A liszthez add hozzá a sót, a vajat, és morzsold össze. Keverd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat, végül a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze, majd formálj belőle két gombócot. Rakd a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészíted.
A túrót keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a pudingporral és a mazsolával. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a túrós masszához. A diót keverd össze a pudingporral és ízlés szerint a fahéjjal. Vedd ki az egyik gombóc tésztát a hűtőből, nyújtsd ki lisztezett felületen, és helyezd a sütőpapírral bélelt, körülbelül 22x32 centis tepsibe. A diós keveréket egyenletesen szórd a tésztára, simítsd rá a túrós tölteléket, majd rakd rá a magozott, félbevágott szilvaszemeket.
A másik tésztagombócot is nyújtsd akkorára, mint a tepsid, és tedd a szilva tetejére. Kend le tejjel, villával szurkáld meg. Előmelegített sütőben 170 fokon, 30-35 perc alatt süsd szép pirosra. A tepsiben hagyd teljesen kihűlni, utána szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció