Nagyon gyümölcsös szilvás-szőlős süti 10 perc munkával: szinte elolvad a szádban

Az egyszerű kevert süti az ősz kedvenc gyümölcseitől, a szőlőtől és a szilvától csak finomabb lesz.

Szilvás-szőlős süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem krémes, nincs vele sok munka, mégis ellenállhatatlan a szilvás-szőlős kevert süti. A hozzávalókat szinte biztos, hogy megtalálod otthon. A tejfölt akár joghurttal is helyettesítheted, mindkét változat fantasztikusan puha, és nem fojtós. A fahéj és a gyümölcsök illata már sütés közben betölti a lakást.

Szilvás-szőlős süti

Hozzávalók

  • 50 dkg szilva
  • 30 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 1.5 dl olaj
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 fürt szőlő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki a kétféle cukorral, majd öntsd hozzá az olajat. A lisztet, a sütőport, a sót vegyítsd, forgasd a tojásos keverékhez, majd a tejfölt is dolgozd hozzá. Keverd simára a masszát, add hozzá a szőlőszemeket és a kimagozott, fahéjjal megszórt szilvát.

Simítsd a tésztát kivajazott, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ellenőrizd tűpróbával: ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. Várd meg, míg kihűl, majd felszeletelve, porcukorral megszórva kínáld.
A szilva az omlós, illatos, édes rácsos pitébe is jól jön. A fűszerekkel és a gyümölccsel se spórolj! 

Ezt is szeretjük