Ropogós, omlós szilvás csirke a sütőből: egyszerre édes és sós

Csupa csodás íz egy tepsiben! A szilvás, fűszeres sült csirke nagyszerű ötlet a hétvégi családi ebédhez is.

szilvas-csirke
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szilvát ne csak sütibe rakd, a csirkéhez is remekül illik. Mell, comb és szárny egyaránt kerülhet hozzá a tepsibe. A zöldfűszereket is kedvedre variálhatod, rozmaring, kakukkfű, sőt még kapor is megy a húshoz. Az édes és a sós ízek, a fűszerek tökéletes harmóniát alkotnak. A csirke bőrét ne húzd le, finom ropogósra sül. 

Szilvás sült csirke

Hozzávalók

  • 1 kg csirke
  • 25 dkg szilva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított zöldfűszerek
  • 1 db lila hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Ha van időd, érdemes a pácolni egy-két órán át a hűtőben, hogy a különféle fűszerek még jobban átjárják a húst. 

Kenj ki zsírral egy tepsit, rakd bele a csirkét. Tégy a hús mellé lila hagymát, fokhagymát, szilvát. Önts alá vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig. Közben locsolgasd a húst, hogy ne száradjon ki. Ha a csirkébe könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
A csirke mellé különféle zöldségeket is pakolhatsz. Így külön köret sem kell hozzá. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük