Ropogós, omlós szilvás csirke a sütőből: egyszerre édes és sós
Csupa csodás íz egy tepsiben! A szilvás, fűszeres sült csirke nagyszerű ötlet a hétvégi családi ebédhez is.

szilvas-csirke
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

7 nőies lófarok, a hét minden napjára: szebbek, mint a szimpla copf »

Gwyneth Paltrow 47 évesen is nagyon dögös: a színésznő stílusa örökzöld »

Nem lesz ciki a leggings, ha így viseled: utcán is bevethető szettek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilvát ne csak sütibe rakd, a csirkéhez is remekül illik. Mell, comb és szárny egyaránt kerülhet hozzá a tepsibe. A zöldfűszereket is kedvedre variálhatod, rozmaring, kakukkfű, sőt még kapor is megy a húshoz. Az édes és a sós ízek, a fűszerek tökéletes harmóniát alkotnak. A csirke bőrét ne húzd le, finom ropogósra sül. 

Szilvás sült csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 25 dkg szilva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított zöldfűszerek
  • 1 db lila hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, itasd le róla a nedvességet, majd ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Ha van időd, érdemes a pácolni egy-két órán át a hűtőben, hogy a különféle fűszerek még jobban átjárják a húst. 

Kenj ki zsírral egy tepsit, rakd bele a csirkét. Tégy a hús mellé lila hagymát, fokhagymát, szilvát. Önts alá vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig. Közben locsolgasd a húst, hogy ne száradjon ki. Ha a csirkébe könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
A csirke mellé különféle zöldségeket is pakolhatsz. Így külön köret sem kell hozzá. 

Ezt is szeretjük