Szilvás-joghurtos bögrés süti, ami 20 perc alatt kész - A család kedvence lesz
A puha szilvás-joghurtos sütemény hétköznap is belefér az idődbe.
Használd ki, hogy szezon van, így nagyon olcsón juthatsz hozzá a kék, zamatos gyümölcshöz. Ebbe a szilvás-joghurtos sütibe bármit beletehetsz még ízesítőként: csokit, fűszereket, diót, sőt, más gyümölccsel is variálhatod. Ennél egyszerűbb receptet csak nehezen találsz.

Szilvás-joghurtos süti
Hozzávalók 16 szelethez
- 2 bögre liszt
- 2 tojás
- másfél bögre joghurt
- másfél bögre szilva
- 1 bögre cukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot keverd el, add hozzá a mikróban megolvasztott vajat, a joghurtot, a vaníliás cukrot. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, és óvatosan, több részletben rakd a tojásos masszához. A szilvát mosd meg, magozd ki, vedd ketté. Forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen le a süti aljára.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, nyomkodd bele a szilvát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd a tésztát 20-25 percig. Ha már szép aranybarna, szúrj a süti legvastagabb részébe egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá massza, kiveheted a sütőből. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.
