Foszlós házi gyümölcskenyér sok szilvával

Könnyű gyümölcsös finomság

A szilvás gyümölcskenyér bármilyen ünnepi asztalra is kiváló.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezzel az egyszerű, színes, illatos gyümölcskenyérrel a kevés munka ellenére nagy sikert arathatsz. A szilva mellé más gyümölcsöket is pakolhatsz a tésztába. Ha Kard Éva receptje szerint készíted el, senki sem győzi majd a szeleteket egymás után eltüntetni a tányérról.

15776903 1ea353bf769c2acc0fd1037bb5ec1b8c wm

Szilvás gyümölcskenyér

Hozzávalók 16 szelethez

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg szilva
  • 17,5 dkg vaj
  • 17,5 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliaaroma

Tetejére

  • 10 dkg szilva
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A szilvákat vedd ketté, a magokat távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Szitáld egy tálba a sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot, mehet hozzá a feldarabolt vaj, és kezdd el összekeverni. Amikor már morzsalékos, add hozzá a vaníliát, majd egyenként a tojásokat. Addig keverd, amíg sima, sűrű masszát nem kapsz.

Egy körülbelül 25x10 centis sütőformát bélelj ki sütőpapírral, majd kanalazd bele a tészta harmadát, és simítsd el egyenletesen. Ezután szórd meg a feldarabolt szilvával, kanalazd rá a megmaradt massza felét. Ismét egyengesd el, majd megint a szilva következik. Végül fedd be a maradék tésztával, simítsd el egyenletesen, hogy a gyümölcsöt teljesen befedje. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 50-60 perc alatt süsd szép aranybarnára. Amikor elkezd szépen barnulni, lefedheted egy sütőpapírral, nehogy megégjen a teteje.

Ha marad szilva, keverd össze citromlével és kristálycukorral, majd kanalazd a megsült tészta tetejére. Ezután tedd vissza még pár percre a meleg sütőbe, hogy egy kicsit rákaramellizálódjon a cukor és a gyümölcs. A sütőből kivett gyümölcskenyeret a formában hagyd teljesen kihűlni.

15776915 6536cfd9959f79999cb556df4c0d82e1 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük