Foszlós házi gyümölcskenyér sok szilvával
Könnyű gyümölcsös finomság
A szilvás gyümölcskenyér bármilyen ünnepi asztalra is kiváló.

Foszlós házi gyümölcskenyér sok szilvával
Ez is érdekelhet

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Regenerálja a bőrsejteket és tele van C-vitaminnal: a marula olaj igazi bőrszépítő nagyágyú »

Ez a hajszín 2020-ban is nagyon divatos: a szőke espresso-nak nehéz ellenállni »

Anne Hathaway-t nem zavarja a szülés utáni súlyfelesleg: büszkén pózolt a kamerának »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel az egyszerű, színes, illatos gyümölcskenyérrel a kevés munka ellenére nagy sikert arathatsz. A szilva mellé más gyümölcsöket is pakolhatsz a tésztába. Ha Kard Éva receptje szerint készíted el, senki sem győzi majd a szeleteket egymás után eltüntetni a tányérról.

Szilvás gyümölcskenyér

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg szilva
  • 17,5 dkg vaj
  • 17,5 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál vaníliaaroma

Tetejére

  • 10 dkg szilva
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A szilvákat vedd ketté, a magokat távolítsd el, és vágd kisebb darabokra. Szitáld egy tálba a sütőporral elkevert lisztet, a porcukrot, mehet hozzá a feldarabolt vaj, és kezdd el összekeverni. Amikor már morzsalékos, add hozzá a vaníliát, majd egyenként a tojásokat. Addig keverd, amíg sima, sűrű masszát nem kapsz.

Egy körülbelül 25x10 centis sütőformát bélelj ki sütőpapírral, majd kanalazd bele a tészta harmadát, és simítsd el egyenletesen. Ezután szórd meg a feldarabolt szilvával, kanalazd rá a megmaradt massza felét. Ismét egyengesd el, majd megint a szilva következik. Végül fedd be a maradék tésztával, simítsd el egyenletesen, hogy a gyümölcsöt teljesen befedje. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 50-60 perc alatt süsd szép aranybarnára. Amikor elkezd szépen barnulni, lefedheted egy sütőpapírral, nehogy megégjen a teteje.

Ha marad szilva, keverd össze citromlével és kristálycukorral, majd kanalazd a megsült tészta tetejére. Ezután tedd vissza még pár percre a meleg sütőbe, hogy egy kicsit rákaramellizálódjon a cukor és a gyümölcs. A sütőből kivett gyümölcskenyeret a formában hagyd teljesen kihűlni.

Ezt is szeretjük