Villámgyors szilvás bögrés süti friss gyümölcsből - Csak keverj össze mindent
Ízlésesen tálalva az egyszerű szilvás bögrés süti is lehet szemkápráztató édesség.

Villámgyors szilvás bögrés süti friss gyümölcsből - Csak keverj össze mindent
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha megkóstolod, szilvaszezonban gyakran kerül majd az asztalodra szilvás bögrés süti. Illatos, zamatos, a joghurttól pedig nagyon könnyű a tésztája. Azért is népszerű, mert kevesebb ideig tart összeállítani a sütit, mint kimagozni a szilvát. A méricskéléshez érdemes a joghurtos poharat használni.

Szilvás bögrés süti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre szilva
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát alaposan mosd meg, vedd ketté, szedd ki a magot, majd szórd meg fahéjjal. Ha nagyok a gyümölcsök, vágd négy részre. A lisztet szitáld egy tálba, és keverd hozzá a sütőport. Egy másik edényben gépi habverővel jól dolgozd össze a tojást a cukorral, a joghurttal és az olajjal. Több adagban forgasd hozzá a lisztet, és keverd simára a tésztát.

 

Egy tepsit vajazz és lisztezz ki, egyenletesen oszlasd el benne a masszát, és szórd a tetejére a szilvát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor már szépen feljön, és aranybarna, végezz tűpróbát. Ha a beleszúrt tűhöz vagy késhez nem tapad massza, vedd ki a sütőből. Még melegen szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük