Puha, omlós, szilvás kevert süti 30 perc alatt - Gyorsabb, ha bögrével méred ki a hozzávalókat
A szilvás bögrés süti nem annyira kényes, mint a piskóta, de legalább olyan finom.
Egyszerűsítsd le a dolgodat, mérd ki bögrével a szilvás süti hozzávalóit! Friss gyümölcsből a legjobb, de később mirelitet és befőttet is használhatsz. A tészta a bele kerülő joghurtnak köszönhetően fantasztikusan puha. Bolondítsd meg kis fahéjjal, hogy még zamatosabb és illatosabb legyen.

Szilvás bögrés süti recept
Hozzávalók 20 szelethez
- 3 bögre liszt
- 2 bögre szilva
- 2 bögre cukor
- 1 bögre joghurt
- 1 bögre étolaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd hozzá a joghurtot, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Alaposan dolgozd össze, majd add hozzá a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal vegyített lisztet, és keverd simára a masszát. Öntsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe.
A tetejét rakd ki a megmosott, kimagozott és félbevágott szilvával, majd mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd a tésztát 20 percig, és végezz tűpróbát. Ha a sütibe szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült. Ellenkező esetben süsd tovább. Tálalás előtt vágd fel tetszés szerint, és szórd meg fahéjas porcukorral.
