A legjobb szilvalekvár, amit valaha ettél
A nagyi receptje szerint
Ez a szilvalekvár akkor is tökéletes lesz, ha nem üstben, hanem a tűzhelyeden főzöd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi szilvalekvárnak nincs párja. Ízlés szerint tehetsz bele fahéjat, és meglocsolhatod egy kis rummal. Ennél a receptnél még az izzasztó keverést is megúszod.

Szilvalekvár recept

Hozzávalók 12 személyre:

  • 4 kg magozott szilva
  • 60 dkg cukor
  • 1 dl 10%-os ecet
  • szalicil
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy a lekvárt érett, ép szilvából készítsd. A gyümölcsöt mosd meg nagyon alaposan, magozd ki, közben szabadulj meg az egészségtelen daraboktól. Öntsd a szilvát egy nagy, zománcos lábosba, szórd rá a cukrot, locsold meg az ecettel, takard le egy fedővel, és hagyd állni egy éjszakán át. Másnap forrald fel, és legalább négy órán keresztül főzd takaréklángon. Nagyon fontos, hogy közben nem szabad kevergetni, mert akkor könnyen leég. Ha már kellően besűrűsödött, a lekvár elkészült.  

Közben az üvegeket mosd el alaposan, majd töröld szárazra. Melegítsd elő őket, és merőkanállal töltsd tele mindegyiket lekvárral. Tegyél a tetejükre egy késhegynyi szalicilt, és zárd le jól az üvegeket. Ellenőrizd, hogy ne csöpögjenek! Ezt követően állítsd fejre őket öt percig, hogy a levegő kiszoruljon belőlük. A lekvárt száraz dunsztban, plédekkel jól letakarva hagyd kihűlni. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük