A legjobb szilvalekvár, amit valaha ettél

A nagyi receptje szerint

Ez a szilvalekvár akkor is tökéletes lesz, ha nem üstben, hanem a tűzhelyeden főzöd.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi szilvalekvárnak nincs párja. Ízlés szerint tehetsz bele fahéjat, és meglocsolhatod egy kis rummal. Ennél a receptnél még az izzasztó keverést is megúszod.

Szilvalekvár recept

Hozzávalók 12 személyre

  • 4 kg magozott szilva
  • 60 dkg cukor
  • 1 dl 10%-os ecet
  • szalicil
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy a lekvárt érett, ép szilvából készítsd. A gyümölcsöt mosd meg nagyon alaposan, magozd ki, közben szabadulj meg az egészségtelen daraboktól. Öntsd a szilvát egy nagy, zománcos lábosba, szórd rá a cukrot, locsold meg az ecettel, takard le egy fedővel, és hagyd állni egy éjszakán át. Másnap forrald fel, és legalább négy órán keresztül főzd takaréklángon. Nagyon fontos, hogy közben nem szabad kevergetni, mert akkor könnyen leég. Ha már kellően besűrűsödött, a lekvár elkészült.  

Közben az üvegeket mosd el alaposan, majd töröld szárazra. Melegítsd elő őket, és merőkanállal töltsd tele mindegyiket lekvárral. Tegyél a tetejükre egy késhegynyi szalicilt, és zárd le jól az üvegeket. Ellenőrizd, hogy ne csöpögjenek! Ezt követően állítsd fejre őket öt percig, hogy a levegő kiszoruljon belőlük. A lekvárt száraz dunsztban, plédekkel jól letakarva hagyd kihűlni. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük