Szerb rakott padlizsán darált hússal rétegezve, tejföllel gazdagon meglocsolva
Ha még nem kóstoltad a szerb rakott padlizsánt, itt az ideje!

Szerb rakott padlizsán darált hússal rétegezve, tejföllel gazdagon meglocsolva
Ez is érdekelhet

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

3 mozdulat, és imádni fogod a hátul kivágott ruhát »

Fogott egy darabka ruhaanyagot, és arcot formált belőle: senki sem bánik így a tüllel »

Farmernadrágból testhez álló szoknya: kevés varrással is elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Friss és izgalmas ízek keverednek a szerb rakott padlizsánban. A darált hús helyett maradék pörköltet is tehetsz a rétegek közé. A tetejére pedig reszelt sajt is kerülhet. Próbáld ki ezt az új receptet, és dobd fel vele a hétköznapi étkezéseket!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 padlizsán
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg krumpli
  • 10 dkg rizs
  • 10 dkg sajt
  • 2 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 nagy tejföl
  • fél csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg külön a rizst és héjában a krumplit. Forrósíts kevés olívaolajat, és dobd rá az apróra vágott vöröshagymát. Dinszteld meg, majd rakd rá a darált húst. Sózd, borsozd ízlés szerint, fehéredésig kevergesd, utána fedő alatt süsd 10-15 percig. A padlizsánt és a paradicsomot is vágd vékony karikákra, majd párold puhára.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, alulra tégy egy réteg felkarikázott krumplit, arra a padlizsánt, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Mehet rá a rizs, a hús, majd a paradicsom, amit szórj meg oregánóval. A rakottas tetejére a maradék padlizsán és a krumpli vegyesen kerüljön. Öntsd le tejföllel, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon 25-30 percig. Ha a teteje szép piros, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük