Paradicsomos, sajtos lasagne szénhidrátmentesen: ha fogyózol, is megeheted
Ha a tésztalapokat padlizsánnal helyettesíted, diéta alatt is lelkiismeret-furdalás nélkül szedhetsz a paradicsomos-sajtos lasagnéből nagy adagot.

- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »
- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Még jobban szeretni fogod a padlizsánt, ha így is megkóstolod. Remek megoldás tészta helyett, ha diétázol, és valami igazán jót, laktatót ennél. Még diétásabb lesz, ha darált csirke- vagy pulykahúst használsz a paradicsomos raguhoz. A vastag sajtréteg vonzóbbá teszi a szénhidrátmentes, paradicsomos lasagnét.
Szénhidrátmentes, paradicsomos-sajtos lasagne
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg sűrített paradicsom
- 4 db paradicsom
- 3 db padlizsán
- 2 teáskanál bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
A tetejére
- 25 dkg mozzarella
- 5 dl tej
- 4 dkg vaj
- 1 csipet só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A padlizsánt hámozd meg, és vágd hosszában fél centi vastag szeletekre, sózd be, és hagyd állni fél órát. Így biztosan nem lesz keserű.
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával, rakd hozzá a feldarabolt paradicsomot, és párold 10 percig. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, ha szükséges, kevés vizet, és rotyogtasd még 10 percig.
A besamelhez a vajat olvaszd meg kis lángon, add hozzá a lisztet. Amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Addig kavard, amíg sűrű nem lesz. Húzd le a tűzről, és reszeld hozzá a sajt felét.
Rétegezd a hozzávalókat kevés vajjal kikent, tűzálló tálba. A padlizsánból nyomkodd ki a nedvességet, és rakj le egy réteget. Arra kerül a paradicsomos-húsos szósz, és folytasd tovább a rétegezést. Közben reszelhetsz rá sajtot is. Figyelj, hogy a tetejére padlizsán kerüljön, majd kend rá a besamelt, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.
Ha gyorsan szeretnél végezni a tésztakészítéssel, akkor a sima sajtos spagetti is nyerő lehet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept