Paradicsomos, sajtos lasagne szénhidrátmentesen: ha fogyózol, is megeheted
Ha a tésztalapokat padlizsánnal helyettesíted, diéta alatt is lelkiismeret-furdalás nélkül szedhetsz a paradicsomos-sajtos lasagnéből nagy adagot.

paradicsomos-sajtos-lasagne-szenhidratmentesen
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

Arcforma teszt egyszerűen: megkönnyíti a sminkelést és a frizuraválasztást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még jobban szeretni fogod a padlizsánt, ha így is megkóstolod. Remek megoldás tészta helyett, ha diétázol, és valami igazán jót, laktatót ennél. Még diétásabb lesz, ha darált csirke- vagy pulykahúst használsz a paradicsomos raguhoz. A vastag sajtréteg vonzóbbá teszi a szénhidrátmentes, paradicsomos lasagnét. 

Szénhidrátmentes, paradicsomos-sajtos lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 4 db paradicsom
  • 3 db padlizsán
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors

A tetejére

  • 25 dkg mozzarella
  • 5 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

 A padlizsánt hámozd meg, és vágd hosszában fél centi vastag szeletekre, sózd be, és hagyd állni fél órát. Így biztosan nem lesz keserű. 

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával, rakd hozzá a feldarabolt paradicsomot, és párold 10 percig. Öntsd hozzá a sűrített paradicsomot, ha szükséges, kevés vizet, és rotyogtasd még 10 percig. 

A besamelhez a vajat olvaszd meg kis lángon, add hozzá a lisztet. Amikor kezd színesedni, öntsd hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Addig kavard, amíg sűrű nem lesz. Húzd le a tűzről, és reszeld hozzá a sajt felét. 
 

Rétegezd a hozzávalókat kevés vajjal kikent, tűzálló tálba. A padlizsánból nyomkodd ki a nedvességet, és rakj le egy réteget. Arra kerül a paradicsomos-húsos szósz, és folytasd tovább a rétegezést. Közben reszelhetsz rá sajtot is. Figyelj, hogy a tetejére padlizsán kerüljön, majd kend rá a besamelt, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.   

Ha gyorsan szeretnél végezni a tésztakészítéssel, akkor a sima sajtos spagetti is nyerő lehet. 

Ezt is szeretjük