Illatos szedres, tejszínes szilvakrémleves: negyed óra alatt megfőzöd
Tedd ellenállhatatlanabbá a nagy kedvenc szilvalevest, dobd fel szederrel. Tejszínhabbal még jobb!

Illatos szedres, tejszínes szilvakrémleves: negyed óra alatt megfőzöd
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Egyszerű trükkök, amik bitang jól feldobják a ruháidat: csak hajgumira és kreativitásra van hozzá szükséged »

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

A levélmintás ruhák imádnivalóan nőiesek – Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a legjobbakat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a szedres szilvaleves olyan zamatos, hogy desszertként is megállja a helyét. Friss gyümölcsből az igazi, de érdemes megjegyezni a receptet, mert télen befőttből vagy mirelitből is elkészítheted. A szegfűszeg és a fahéj tovább fokozza az élvezetet. Már az illata elvarázsol.

Szedres szilvaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg szeder
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrőlt fahéj
  • tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a szilvát vedd ketté, és szedd ki a magját. Dobd egy lábosba, add hozzá a szedret, a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és öntsd fel egy liter vízzel. Főzd 12-15 percig, majd botmixerrel vagy turmixgéppel turmixold össze.

Ha elég pépes, rakd vissza a masszát a tűzhelyre. A lisztet dolgozd simára a tejszínnel, és folyamatosan kevergetve csorgasd a gyümölcsös masszába. Forrald össze, majd hagyd kihűlni. Meleg nyári napokon érdemes hűtőbe tenni. Tálaláskor nyomj tejszínhabot a tetejére.

Ezt is szeretjük