Illatos szedres, tejszínes szilvakrémleves: negyed óra alatt megfőzöd
Tedd ellenállhatatlanabbá a nagy kedvenc szilvalevest, dobd fel szederrel. Tejszínhabbal még jobb!

Illatos szedres, tejszínes szilvakrémleves: negyed óra alatt megfőzöd
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Darázsderekat csinál és nőiessé tesz minden szettet: a ’80-as évek kedvenc öve visszatért »

Hasznos praktika, amivel helyrehozható a széttört sminkpaletta: egy hozzávalóval megúszod »

Gyönyörű nővé érett Gwyneth Paltrow lánya: a 16 éves Apple-t együtt fotózták édesanyjával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a szedres szilvaleves olyan zamatos, hogy desszertként is megállja a helyét. Friss gyümölcsből az igazi, de érdemes megjegyezni a receptet, mert télen befőttből vagy mirelitből is elkészítheted. A szegfűszeg és a fahéj tovább fokozza az élvezetet. Már az illata elvarázsol.

Szedres szilvaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg szilva
  • 15 dkg szeder
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrőlt fahéj
  • tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a szilvát vedd ketté, és szedd ki a magját. Dobd egy lábosba, add hozzá a szedret, a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és öntsd fel egy liter vízzel. Főzd 12-15 percig, majd botmixerrel vagy turmixgéppel turmixold össze.

Ha elég pépes, rakd vissza a masszát a tűzhelyre. A lisztet dolgozd simára a tejszínnel, és folyamatosan kevergetve csorgasd a gyümölcsös masszába. Forrald össze, majd hagyd kihűlni. Meleg nyári napokon érdemes hűtőbe tenni. Tálaláskor nyomj tejszínhabot a tetejére.

Ezt is szeretjük