Az omlós, vaníliás szedres piskóta receptje - Villámgyors változat
A szedres piskóta titka a gyümölcs ízét ellensúlyozó édes, vaníliás tészta.
A szedres piskótához legjobb a friss, szezonális feketeszeder, amely a hetekben érik, de ha nem jutsz hozzá, a mirelit is megfelelő. A szeder mellett potyogtathatsz rá málnát is. A piskótát pár apró trükkel még könnyebbé és omlósabbá teheted. Ha vigyázni szeretnél a vonalaidra, a finomított cukor helyett használj nyírfacukrot.
Szedres piskóta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 30 dkg szeder
- 18 dkg cukor
- 3 tojás
- 3,5 dl tej
- 3 evőkanál étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom
Elkészítés:
Először szitáld a lisztet egy tálba a cukorral és a sütőporral. Ezután verd fel a tojásfehérjét és a tojássárgáját külön, majd a fehérjéhez add hozzá a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat és a lereszelt citrom héját. A felvert tojásokat öntsd hozzá a lisztes keverékhez, és a masszát jól dolgozd össze.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre csorgasd rá a masszát, majd potyogtasd bele a szedret, és tedd előmelegített sütőbe, ahol 180 fokon süsd 35 percig. Ha túlságosan pirulna, fedd le fóliával, így nem ég le. A végén végezz tűpróbát hústűvel, ha a tészta nem tapad a beleszúrt tűre, a piskóta kész, kiveheted a sütőből. Borítsd rá egy deszkára, majd távolítsd el róla a sütőpapírt. Hagyd kihűlni, ezután kockázd fel, és ha nem félsz a kalóriáktól, hintsd meg egy kis porcukorral, úgy még finomabb.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció