Svéd mandulatorta selymes krémmel
Fantasztikus gluténmentes változat
Ne csak a svéd áruházban egyél mandulatortát, süsd meg otthon is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Imádod a svéd mandulatortát? Jó hír, hogy többé nem kell érte kimozdulni otthonról. A csodás süti duplán mandulás, hiszen a krémbe és a tésztába is kerül, lisztet viszont nem tartalmaz. Az íze olyan, mint az eredetié, az elkészítése pedig nem is hinnéd, milyen egyszerű.

Svéd mandulatorta

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 12 dkg darált mandula
  • 12 dkg cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • csipet só

Krémhez

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 6 tojássárga
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál keményítő

Tetejére

  • 1 bögre szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét kezdd felverni, majd add hozzá a cukrot. Ha a hab kemény és szép fényes, forgasd hozzá a darált mandulát, a sót és a kakaót. Dolgozd a masszát homogénre, és öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 180 fokon 25 perc alatt, majd húzd le róla a sütőpapírt, és várd meg, amíg kihűl.

Közben készítsd el a krémet. Öntsd egy kis lábosba a tejszínt és a cukrot, add hozzá a tojássárgát, és vízgőz felett forrald össze. Közben folyamatosan kevergesd, körülbelül tíz perc múlva lesz elég sűrű, selymes és fényes. Ha kicsit hűl, dolgozd hozzá a vajat is. A tortát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. A maradékot egyengesd a tetejére és a szélére, majd szórd meg a kis darabokra vágott mandulával. Tálalás előtt tedd legalább két órára a hűtőbe.

Ezt is szeretjük