Recept és képek! A 7 legfinomabb étel sütőtökkel
Itt van az ősz, itt van újra, és jönnek a finomabbnál finomabbnál sütőtökös receptek vele együtt.

Dia

	Sütőtökkrémleves	A sűrű, illatos sütőtökkrémlevest bármikor, pár perc alatt elkészítheted, és, ha férfi van a családban, az ő szervezete egészen biztosan hálás lesz érte, ha tökmaggal és tökmagolajjal szolgálod fel, hiszen a prosztata legjobb barátai ezek az összetevők. Hogy biztosan finomra sikerüljön, így készítsd!

Sütőtökkrémleves

A sűrű, illatos sütőtökkrémlevest bármikor, pár perc alatt elkészítheted, és, ha férfi van a családban, az ő szervezete egészen biztosan hálás lesz érte, ha tökmaggal és tökmagolajjal szolgálod fel, hiszen a prosztata legjobb barátai ezek az összetevők. Hogy biztosan finomra sikerüljön, így készítsd!

Dia

	Sütőtökös ravioli	A klasszikus olasz tésztaféle, a ravioli bármivel megtöltve pompás lakoma, omlós sütőtökkel pedig valami elképesztő gasztronómiai élmény. Ne légy rest, készítsd a tésztát is magad, úgy lesz a legfinomabb! A tetejéről semmiképp sem maradhat el a friss ricotta, vagy, ha azt nem szereted, akkor valamilyen könnyedebb sajtféle. Az utánozhatatlan lakomát így készítsd!

Sütőtökös ravioli

A klasszikus olasz tésztaféle, a ravioli bármivel megtöltve pompás lakoma, omlós sütőtökkel pedig valami elképesztő gasztronómiai élmény. Ne légy rest, készítsd a tésztát is magad, úgy lesz a legfinomabb! A tetejéről semmiképp sem maradhat el a friss ricotta, vagy, ha azt nem szereted, akkor valamilyen könnyedebb sajtféle. Az utánozhatatlan lakomát így készítsd!

Dia

	Hagyományos sült tök	Ennél egyszerűbb csemegét elképzelni sem lehet, csupán egy kis fokhagyma, némi zöldfűszer - rozmaring és kakukkfű -, ízlés szerint só és bors, na meg egy-két evőkanál olívaolaj szükséges ahhoz, hogy tökéletesre süsd. Szeleteld fel, ízesítsd be a tököket, locsold meg az olajjal, majd nagyjából 3/4 órán át süsd 240 fokon őket, és már kész is vannak.

Hagyományos sült tök

Ennél egyszerűbb csemegét elképzelni sem lehet, csupán egy kis fokhagyma, némi zöldfűszer - rozmaring és kakukkfű -, ízlés szerint só és bors, na meg egy-két evőkanál olívaolaj szükséges ahhoz, hogy tökéletesre süsd. Szeleteld fel, ízesítsd be a tököket, locsold meg az olajjal, majd nagyjából 3/4 órán át süsd 240 fokon őket, és már kész is vannak.

Dia

	Sütőtökös csirke	A lágy sütőtök, a méz és a fűszeres csirkehús találkozása minden ízlelőbimbódat munkára bírja, és óriási élményt nyújt fogyasztójának. Az íze mellett az illata is mennyei, így, ha valaki netán nem lenne éhes, annak is azonnal megjön hozzá a kedve. A már-már tökéletes receptet itt találod, néhány sütőtökös társával együtt.

Sütőtökös csirke

A lágy sütőtök, a méz és a fűszeres csirkehús találkozása minden ízlelőbimbódat munkára bírja, és óriási élményt nyújt fogyasztójának. Az íze mellett az illata is mennyei, így, ha valaki netán nem lenne éhes, annak is azonnal megjön hozzá a kedve. A már-már tökéletes receptet itt találod, néhány sütőtökös társával együtt.

Dia

	Tökös-mákos rétes	A rétes igazi hazai édesség, a tökös-mákos változat pedig valószínűleg a Kárpát-medencén kívül egyáltalán nem ismert édesség. A világhír azonban bármikor összejöhet ennek a finomságnak, hiszen az íze mellett látványra is remek sütemény, amit készíteni sem olyan ördöngösség, persze, ha a rétestésztát is magad készíted, akkor azért van benne kihívás. A receptjét itt találod.

Tökös-mákos rétes

A rétes igazi hazai édesség, a tökös-mákos változat pedig valószínűleg a Kárpát-medencén kívül egyáltalán nem ismert édesség. A világhír azonban bármikor összejöhet ennek a finomságnak, hiszen az íze mellett látványra is remek sütemény, amit készíteni sem olyan ördöngösség, persze, ha a rétestésztát is magad készíted, akkor azért van benne kihívás. A receptjét itt találod.

Dia

	Sütőtökös muffin	A muffin az a desszert, amit bármiből készíthetsz, ami csak eszedbe jut, vagy, aminek épp szezonja van. Ennek megfelelően ősszel, a sütőtökszezon közepén sütőtökből érdemes készíteni mindenki kedvenc süteményét. Ha elsőre furcsának tűnik, ne ijedj meg, ha egyszer elkészíted, utána minden ősszel kihagyhatatlan program lesz. Így készítsd!

Sütőtökös muffin

A muffin az a desszert, amit bármiből készíthetsz, ami csak eszedbe jut, vagy, aminek épp szezonja van. Ennek megfelelően ősszel, a sütőtökszezon közepén sütőtökből érdemes készíteni mindenki kedvenc süteményét. Ha elsőre furcsának tűnik, ne ijedj meg, ha egyszer elkészíted, utána minden ősszel kihagyhatatlan program lesz. Így készítsd!

Dia

	Sütőtökös-szőlős pite	Az igazi őszi desszertet KGIZI nevű olvasónknak köszönhetjük, aki egy remek pitében egyesítette mindazt, ami elsőre beugrik, ha őszi terményekről van szó. A lágy tésztában megbúvó szőlőszemek igazán remek desszertet adnak egy kiadós vasárnapi ebéd után vagy tulajdonképp bármikor. A hamisítatlan és jól bevált receptet itt keresd!

Sütőtökös-szőlős pite

Az igazi őszi desszertet KGIZI nevű olvasónknak köszönhetjük, aki egy remek pitében egyesítette mindazt, ami elsőre beugrik, ha őszi terményekről van szó. A lágy tésztában megbúvó szőlőszemek igazán remek desszertet adnak egy kiadós vasárnapi ebéd után vagy tulajdonképp bármikor. A hamisítatlan és jól bevált receptet itt keresd!

Blog.hu ajánló
Fotó: