Sütőben sült töltött paprika: sokkal finomabb, mint főzve
A töltött paprika friss alapanyagokból, sütőben sütve lesz igazán zamatos.

Sütőben sült töltött paprika: sokkal finomabb, mint főzve
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem múlhat el nyár töltött paprika nélkül. Idén változtass egy kicsit a megszokott recepten. Ha sütőben sütöd, még teltebb ízekre számíthatsz. Kínálhatsz mellé főtt krumplit, mint régen a menzán, de egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom. Ha nem híg paradicsomlével öntöd fel, rántást sem kell készíteni, olyan sűrű lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg rizs
  • 6 db paprika
  • 1 l sűrített paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és keverd a darált húshoz. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és a tojást. Keverd össze, majd mehet hozzá a rizs is, amit nem kell megfőzni. Jól gyúrd össze a masszát. A paprikákat mosd meg, és csumázd ki, majd töltsd meg a darált húsos keverékkel. Ha marad a masszából, formázz belőle gombócokat.

Rakd a megtöltött zöldségeket és a húsgombócokat egy nagyobb tűzálló tálba, öntsd fel a paradicsomlével, és szórd meg bazsalikommal vagy petrezselyemmel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd bő egy órán át. Ha a paprika ráncos, kissé fekete, a hús puha, vedd ki a sütőből, és még melegen tálald. Ha édesebben szereted, rakj hozzá kevés cukrot.

Blog.hu ajánló