Fűszeres, sütőben sült kelbimbó - Szuperegészséges köret villámgyorsan
A fűszeres sült kelbimbó alacsony kalóriás, egyszerű, különleges, ám nagyon ízletes fogás.
Ha eddig nem tartozott a kelbimbó a kedvenceid közé, mostantól rajongani fogsz érte. Tele van rengeteg vitaminnal, kevés kalóriát tartalmaz és nagyon finom. Sütőben sütve, fűszerekkel megszórva remek köret, sőt, önmagában is kedvelt vacsora. Ha nem fogyózol, keverj a zöldségekhez bacont, és öntsd le tejföllel.
Sütőben sült kelbimbó
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kelbimbó
- 10 dkg sajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
Elkészítés:
A kelbimbókat mosd meg, a végeit vágd le, a külső héjat szedd le. A nagyobb darabokat érdemes két részre vágni. Öntsd egy műanyag zacskóba az olívaolajat, szórd hozzá a sót és a borsot. Pakold bele a zöldségeket, és jól rázd össze. Ezt követően rendezd a kelbimbókat egy alufóliával bélelt tepsibe.
Süsd előmelegített sütőben 190 fokon, 20-25 percig, időközben rázogasd meg az edényt, vagy forgasd meg a zöldségeket. Ha szükséges, csökkentsd a hőfokot. Amikor a kelbimbók sötétbarnák, már majdnem feketék, vedd ki a sütőből. Ha kell, szórd még meg sóval, és rögtön tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció