Mazsolás, vaníliás sütifelfújt - Ne dobd ki a száraz péksütiket

Nagyanyáink a szegény emberek tortájaként emlegették a finom sütifelfújtat. Te is szeretni fogod.

Mazsolás, vaníliás sütifelfújt - Ne dobd ki a száraz péksütiket
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindegy, milyen több napos péksütid van otthon, ezt a csodás felfújtat zsemléből, kifliből, kalácsból, kenyérből is elkészítheted. Hidegen és melegen is kiváló, a tetejére pedig igény esetén tojáshab, lekvár, kakaó, gyümölcs vagy csokiöntet is kerülhet.

Sütifelfújt recept

Hozzávalók 8 szelethez

  • 6 zsemle
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát áztasd vízbe fél órára. A szikkadt zsemléket vágd kockára, a vajat olvaszd fel. A feldarabolt péksütit rendezd egy tűzálló tálba, és locsold meg a vajjal. A tejet keverd jól össze a tejszínnel, a tojássárgával és a vanília kikapart magjaival, majd öntsd le vele a zsemléket, és szórd rá a mazsolát.

Pihentesd a péksütit körülbelül 15 percig, hogy jól magába szívja a keveréket. Arra ügyelj, hogy ne ázzon szét. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon 40-45 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a felfújt aranybarna, a tejszínes massza pedig szilárd. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük