Ennél a 7 ételnél kötelező betartani a lejárati dátumot

Komoly bajt is okozhatnak

Ezeknél az ételeknél tényleg nagyon komolyan kell venni.

Dia

	Különös elővigyázatossággal kell készíteni és fogyasztani a véresre sütött húsokat, steakeket. Vagyis ha előre szeletelt és csomagolt húst veszel hozzá, akkor figyelj arra, hogy milyen dátum szerepel a húson, ahogy arra is, hogy a csomagolás sértetlen legyen, hiszen a termék csak a megfelelő tárolási körülmények között tartja meg a minőségét a jelzett dátumig.

Különös elővigyázatossággal kell készíteni és fogyasztani a véresre sütött húsokat, steakeket. Vagyis ha előre szeletelt és csomagolt húst veszel hozzá, akkor figyelj arra, hogy milyen dátum szerepel a húson, ahogy arra is, hogy a csomagolás sértetlen legyen, hiszen a termék csak a megfelelő tárolási körülmények között tartja meg a minőségét a jelzett dátumig.

Dia

	A tatár beefsteaket kizárólag a legfrissebb húsokból szabad készíteni, és egy-két napon belül el kell fogyasztani. Az előre csomagolt változatnál a hűtési hőmérsékletet, a csomagolás épségét és a lejárati dátumot egyaránt ellenőrizd le.

A tatár beefsteaket kizárólag a legfrissebb húsokból szabad készíteni, és egy-két napon belül el kell fogyasztani. Az előre csomagolt változatnál a hűtési hőmérsékletet, a csomagolás épségét és a lejárati dátumot egyaránt ellenőrizd le.

Dia

	Ha a tojás már túl van a lejárati dátumon, de még nincs semmi különös szaga, akkor is okozhat problémát, különösen, ha nyersen kerül az ételbe. A házi majonéz, ami kerülhet burgonyasalátába, franciasalátába, vagy egy rántott hús, rántott sajt mellé, veszélyes lehet. De a bolti majonéz lejárati dátumát is szigorúan be kell tartani.

Ha a tojás már túl van a lejárati dátumon, de még nincs semmi különös szaga, akkor is okozhat problémát, különösen, ha nyersen kerül az ételbe. A házi majonéz, ami kerülhet burgonyasalátába, franciasalátába, vagy egy rántott hús, rántott sajt mellé, veszélyes lehet. De a bolti majonéz lejárati dátumát is szigorúan be kell tartani.

Dia

	A nem teljesen átsütött húspogácsa egy guszta hamburgert is ártalmassá tehet. Ezért ha előre bekevert, csomagolt darált húst vagy formázott húspogácsát vásárolsz, akkor nézd meg a dátumot! Emellett pedig ügyelj arra, hogy minden esetben jól átsüsd a húspogácsákat, mert ezzel teszed őket biztonságossá.

A nem teljesen átsütött húspogácsa egy guszta hamburgert is ártalmassá tehet. Ezért ha előre bekevert, csomagolt darált húst vagy formázott húspogácsát vásárolsz, akkor nézd meg a dátumot! Emellett pedig ügyelj arra, hogy minden esetben jól átsüsd a húspogácsákat, mert ezzel teszed őket biztonságossá.

Dia

	A carbonara esetében is nyersen kerül a felvert tojás a forró tésztára, ezért itt is érdemes figyelni a friss alapanyagok meglétére. Vagyis ebben az esetben is a tojás frissességének ellenőrzésével induljon a főzés.

A carbonara esetében is nyersen kerül a felvert tojás a forró tésztára, ezért itt is érdemes figyelni a friss alapanyagok meglétére. Vagyis ebben az esetben is a tojás frissességének ellenőrzésével induljon a főzés.

Dia

	A lágy, krémes állagú sajtoknál is szigorúnak kell lenned, hiszen míg a kemény, cheddar típusú sajtoknál akár le is vághatod a penészes részt, addig a lágy sajtoknál ez kockázatos, és itt bizony az egész sajttól meg kell válni, nehogy bajt okozzon.

A lágy, krémes állagú sajtoknál is szigorúnak kell lenned, hiszen míg a kemény, cheddar típusú sajtoknál akár le is vághatod a penészes részt, addig a lágy sajtoknál ez kockázatos, és itt bizony az egész sajttól meg kell válni, nehogy bajt okozzon.

Dia

	A nyers tojással, főzés nélkül készített habok, mint amilyen az eredeti tiramisuhoz is dukál, szintén veszélyforrás lehet. Itt is csak friss tojást ajánlott használni.

A nyers tojással, főzés nélkül készített habok, mint amilyen az eredeti tiramisuhoz is dukál, szintén veszélyforrás lehet. Itt is csak friss tojást ajánlott használni.

Ezt is szeretjük
Fotó: