A hagyományos magyar oldalas receptje
Sokak kedvence a ragacsos sült oldalas, amely így készítve lesz igazán finom!

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokak kedvence a sült oldalas, hiszen egyszerű, szaftos, ízletes fogás, azonban az egyszerű ételeknek ugyanúgy megvan a trükkje, ami nélkül nem fognak működni, mint a legbonyolultabb francia fogásnak. Most erre mutatunk egy remek receptet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 50 g vaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál frissen őrölt bors
  • 1 kávéskanál köménymag
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a frissen őrölt fűszer. Egy serpenyőben vagy lábosban kevés olajon süsd elő a hús minden oldalát pár perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Utána tedd hozzá a fokhagymát és a köménymagot.

Önts annyi vizet a húsra, hogy az ellepje, és fedő alatt kezdd el főzni. Rakd rá a vajat, fedővel takard le, és párold körülbelül másfél órán át kis lángon. Időnként forgasd meg. Ha az oldalas puha, a víz pedig teljesen elpárolog róla, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra minden oldalát.

Tálalhatod hagymás tört krumplival, párolt káposztával és akár friss salátával is.

Ezt is szeretjük