A hagyományos magyar oldalas receptje
Sokak kedvence a ragacsos sült oldalas, amely így készítve lesz igazán finom!
Sokak kedvence a sült oldalas, hiszen egyszerű, szaftos, ízletes fogás, azonban az egyszerű ételeknek ugyanúgy megvan a trükkje, ami nélkül nem fognak működni, mint a legbonyolultabb francia fogásnak. Most erre mutatunk egy remek receptet.
Fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertésoldalas
- 1 dl napraforgóolaj
- 50 g vaj
- 2 fej fokhagyma
- 1 kávéskanál frissen őrölt bors
- 1 kávéskanál köménymag
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a frissen őrölt fűszer. Egy serpenyőben vagy lábosban kevés olajon süsd elő a hús minden oldalát pár perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Utána tedd hozzá a fokhagymát és a köménymagot.
Önts annyi vizet a húsra, hogy az ellepje, és fedő alatt kezdd el főzni. Rakd rá a vajat, fedővel takard le, és párold körülbelül másfél órán át kis lángon. Időnként forgasd meg. Ha az oldalas puha, a víz pedig teljesen elpárolog róla, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra minden oldalát.
Tálalhatod hagymás tört krumplival, párolt káposztával és akár friss salátával is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept