A hagyományos magyar oldalas receptje
Sokak kedvence a ragacsos sült oldalas, amely így készítve lesz igazán finom!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokak kedvence a sült oldalas, hiszen egyszerű, szaftos, ízletes fogás, azonban az egyszerű ételeknek ugyanúgy megvan a trükkje, ami nélkül nem fognak működni, mint a legbonyolultabb francia fogásnak. Most erre mutatunk egy remek receptet.

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 50 g vaj
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál frissen őrölt bors
  • 1 kávéskanál köménymag
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint, de lehetőleg használj őrlőmalmot mindkét esetben, mert sokkal finomabb ízt ad a frissen őrölt fűszer. Egy serpenyőben vagy lábosban kevés olajon süsd elő a hús minden oldalát pár perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Utána tedd hozzá a fokhagymát és a köménymagot.

Önts annyi vizet a húsra, hogy az ellepje, és fedő alatt kezdd el főzni. Rakd rá a vajat, fedővel takard le, és párold körülbelül másfél órán át kis lángon. Időnként forgasd meg. Ha az oldalas puha, a víz pedig teljesen elpárolog róla, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra minden oldalát.

Tálalhatod hagymás tört krumplival, párolt káposztával és akár friss salátával is.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük