Surimival töltött gomba egyszerűen: gyorsan elkészül és nagyon finom (x)
Ha gyors, finom és egyszerű meleg vacsorára vágysz, a töltött gomba remek választás - próbáld ki a surimival készült változatot!


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
A töltött gomba sokak nagy kedvence, a finom fogás ezerféleképpen elkészíthető. A surimival, azaz a finom rákízű halrudacskákkal töltött változata nagyon különleges, érdemes kipróbálni.
Surimival töltött gomba
Hozzávalók
- 10 db csiperkegomba
- 10 dkg krémsajt
- 15 dkg Viči Classic surimi rudacskák
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1/4 teáskanál szárított oregánó
- kakukkfű
- só és bors
Elkészítési idő: 30 PERC

Elkészítés
Első lépésként a gombát mosd meg és távolítsd el a szárát. Utána egy tálban keverd össze a feldarabolt surimi rudakat, a krémsajtot, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
Az imént elkészített keverékkel töltsd meg a gombafejeket. Ha maradt még belőle, később használhatod akár szendvicskrémként is. Záró lépésként szórj a tetejére zsemlemorzsát.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, ebben süsd a töltött gombafejeket 10 percig. A megsült gombákat tedd szalvétára vagy papírtörlőre, és hagyd 10 percig hűlni. Tálaláskor szórd meg friss kakukkfűvel, ami még különlegesebbé teszi az ízét.
(Képek forrása: Viciunai Hungary Kft.)