Surimival töltött gomba egyszerűen: gyorsan elkészül és nagyon finom (x)

Ha gyors, finom és egyszerű meleg vacsorára vágysz, a töltött gomba remek választás - próbáld ki a surimival készült változatot!

töltött gomba kép Femina2
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött gomba sokak nagy kedvence, a finom fogás ezerféleképpen elkészíthető. A surimival, azaz a finom rákízű halrudacskákkal töltött változata nagyon különleges, érdemes kipróbálni.

Surimival töltött gomba

Hozzávalók

  • 10 db csiperkegomba
  • 10 dkg krémsajt
  • 15 dkg Viči Classic surimi rudacskák
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1/4 teáskanál szárított oregánó
  • kakukkfű
  • só és bors

Elkészítési idő: 30 PERC

Elkészítés

Első lépésként a gombát mosd meg és távolítsd el a szárát. Utána egy tálban keverd össze a feldarabolt surimi rudakat, a krémsajtot, a zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.

Az imént elkészített keverékkel töltsd meg a gombafejeket. Ha maradt még belőle, később használhatod akár szendvicskrémként is. Záró lépésként szórj a tetejére zsemlemorzsát.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, ebben süsd a töltött gombafejeket 10 percig. A megsült gombákat tedd szalvétára vagy papírtörlőre, és hagyd 10 percig hűlni. Tálaláskor szórd meg friss kakukkfűvel, ami még különlegesebbé teszi az ízét.

(Képek forrása: Viciunai Hungary Kft.)

Ezt is szeretjük